Előző
Következő
új cikk

Sport

Menczinger: teljesítettük a kitűzött célt

Népszava|2015. júl 27. 05:56
[A+ A-]

„Gyorsan elrepült”- így kezdte lapunknak elmesélni a 26 órás Balaton-átúszást Menczinger Melinda, aki Gabura Alexandra oldalán hosszában szelte át a „magyar tengert”. A két úszóoktató Keszthely és Balatonakarattya között váltóúszásban 81,72 km-t tett meg.

„Nagyon fáradtak voltunk a végére, de úgy érzem jól vettük mind mentálisan, mind fizikálisan az akadályt. A vállunk viszont nagyon fájt, de a gyógytornász sokat segített”- fogalmazott a Népszavának Menczinger. Ám a két vízilabdás hölgy sem úszta meg a szombat esti nagy vihart. Az égszakadás a part előtt 2,3 kilométerre érte el Melindát, aki a mentőhajóba szállt és a biztonságos balatonaligai kikötőbe fejeződött be a hosszanti Balaton-átúszás.

„Sajnáljuk, hogy az utolsó két kilométert már nem tudtuk leúszni, de mi így is úgy tekintünk a kihívásra, hogy sikerült”- mondta a vízilabdakapus, aki kiemelte: a Kis-Pingving úszóiskola diákjai is szép számmal kilátogattak a balatonakarattyai Bercsényi strandhoz. A célt, hogy példát mutassanak az úszóiskola növendékei előtt elérte Menczinger Melinda és Gabura Alexandra, ám az már most teljesen biztosra vehető, hogy ebből nem lesz hagyomány.

„Jövőre biztosan nem ússzuk át hosszában a Balatont. A kitűzött célt teljesítettük, így most jöhet a megérdemelt pihenés” - zárta gondolatát Menczinger Melinda.

K. D.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!