Előző
Következő
új cikk

Belföld

Balog Zoltán lenyomja Coelho-t? - Ismét szólt az ifjúsághoz

nepszava.hu/MTI|2015. aug 15. 18:58
[A+ A-]

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Kultivál zárógáláján MTI Fotó: Biró István

Ugye, mint tudjuk, Paulo Coelho az a népszerű, rendre az olvasási listák élmezőnyében lévő brazil író, akinek emlékkönyv-ízű idézeteit oly szívesen osztják meg egymással rajongói a különböző netes fórumokon. Szerintem ideje lenne megjelennie egy Balog Zoltán gyűjteménynek is. Az emberi erőforrások minisztere ezúttal Romániában örvendeztette meg ifjú hallgatóságát sajátos gondolataival. 

Na, csak hogy nem a levegőbe beszélek, itt egy Coelho-idézet: 

A nyár közeledtével furcsa gondolataink támadnak: kisebbnek érezzük magunkat, mert több időt töltünk a szabadban, és ez új távlatokat ad a világnak. Távolabb kerül a horizont, a házunk falain és a felhőkön is túlra.

Hát nem gyönyörű?  De nézzük a magyar versenyzőt. Az MTI tudósítása sajnos a beszédnek csak egy kis zanzáját adta hírül, de így is megéri elmélyedni a mondanivalóban: 

"Balog Zoltán szerint a 21. század varázsszavának tekintett hálózatépítés mellett szükség van az igazi, személyes találkozásokra is - az emberi erőforrások minisztere Kolozsváron beszélt erről szombat délután a Kultivál fesztivál zárógáláján. A Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa programsorozatba illeszkedő fesztivál hat régió – Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Muravidék, Vajdaság és Magyarország – fiatal művészeit gyűjtötte össze Erdély fővárosába. Fontos, hogy legyenek ilyen fesztiválok, hogy legyenek multiplikátorok, akik hazaviszik a tapasztalatot, és otthon továbbadják. Jó üzenetet kapni az interneten, de még jobb együtt lenni - jelentette ki Balog Zoltán."

Érdemes visszaidézni: Balog Zoltán megmondta az íróknak, hogy mi a feladatuk és ezt sem kellene kihagyni.

Balog Zoltán itt éppen a Zempléni Fesztivál nyitóhangversenye előtt mond beszédet nagy átéléssel a sárospataki Rákóczi-várban 2015. augusztus 13-án. MTI Fotó: Vajda János

Balog Zoltán itt éppen a Zempléni Fesztivál nyitóhangversenye előtt mond beszédet nagy átéléssel a sárospataki Rákóczi-várban 2015. augusztus 13-án. MTI Fotó: Vajda János

Lájkoljon minket a Facebook-on is!