Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Műanyagvödörbe tette a halott újszülöttet

nepszava.hu/MTI|2015. szept 16. 12:05
[A+ A-]

Illusztráció/Thinkstock

A fiatal szabolcsi lányt, a csecsemőt megszülő, majd sorsára hagyó anyát jogerősen két év négy hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla. 

 

A táblabíróság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek az eset idején 15-, jelenleg 19 éves vádlottat, aki a büntetés felének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható.

A történet: 

A tiszafüredi lány 2011 végén kezdett szexuális kapcsolatot nála két évvel idősebb barátjával. Amikor ez kiderült, anyja megfenyegette a lányát, hogy ha terhes lesz, kivágja őt a házból. 2012 őszén adott a vádlottnak három levélnyi fogamzásgátló tablettát, de nőgyógyászhoz nem vitte el, és a lányt egészen a bűncselekmény napjáig nem látta szakorvos.

A vádlott 2013 elején lett biztos abban, hogy várandós, ezt közölte is a barátjával, akivel megegyeztek abban, hogy a nem kívánt terhességet megszakítják. A lány többször is beszélt a férfival arról, hogy elmegy nőgyógyászhoz, de ezt nem tette meg.

A fiatal lány április 1-jén rosszul lett, majd elfolyt a magzatvize. Barátja ekkor is kérte, hogy forduljon orvoshoz ( de elvinni nem vitte el ) a lány azonban hazament, és másnap hajnalban a szobájában megszülte kislányát. A vádlott az egészséges újszülöttet nem látta el, nem hívott segítséget sem, a gyermek meghalt.

A lány a holttestet a szobájában lévő műanyag vödörbe tette, majd letakarta egy pulóverrel. A történtekről üzenetben értesítette a barátját, majd a család is tudomást szerzett a lezajlott eseményekről. A mentőket a vádlott anyja délután értesítette, a kiérkezett esetkocsi a lányt rendőri kísérettel a karcagi kórházba szállította.

Az alig világrajött kislány mindössze fél órát élt.  

Lájkoljon minket a Facebook-on is!