Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Budapest átadta a Womex-stafétát - Fotó!

MTI|2015. okt 24. 11:53, frissítve: 2015. okt 24. 18:19
[A+ A-]

Marta Lois, a spanyol Santiago de Compostela alpolgármestere (j) és Román Rodríguez, a spanyol Galicia tartomány kultúráért felelős minisztere MTI Fotó: Marjai János

A magyar kormány és Budapest képviselője átadta a Womex stafétáját Galícia tartomány és Santiago de Compostela küldöttjének szombaton a Bálna kulturális központban. A világzenei expót jövő októberben - 2014 után ismét - a spanyol városban rendezik.

"A kelet-közép-európai régióból mi rendezhettük meg először a Womexet, öt napra Budapest lett a világzene fővárosa, amire büszkék vagyunk" - emelte ki az eseményen Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára. Szalay-Bobrovniczky Alexandra kultúráért felelős főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy Budapest felkerült a kulturális-turisztikai vonzerővel rendelkező városok térképére.

Galícia kulturális minisztere, Román Rodríguez úgy fogalmazott, hogy Budapest és Santiago de Compostela egyaránt világítótorony az európai kultúrában. Marta Lois, a spanyol város kultúráért felelős alpolgármestere a zene fontosságát hangsúlyozta a település mindennapjaiban.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!