Előző
Következő
új cikk

Belföld

Súlyos gondokat okoz a Tiborcz-féle közvilágítás

nepszava.hu|2015. dec 27. 19:07
[A+ A-]

Illusztráció: Thinkstock

Súlyos gondjaik vannak az Elios által áprilisban kiépített LED-es közvilágítással a zalaegerszegieknek: a gyalogosok este nem látnak a járdákon, és a kerékpárutak is veszélyessé váltak, mert az új lámpák nem szórják, hanem az úttestre koncentrálják a fényt - írta az Index

A lap szerint az új technológiát próba nélkül rendelte meg a város az akkor még a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségében lévő Elios Innovatív Zrt.-től. Egyes helyeken annyira rossz a helyzet, hogy 50 extra LED lámpát kellett felszerelni kiegészítő világításként. A cégből éppen a zalaegerszegi beruházás idején szállt ki Tiborcz.

Ahogy korábban a Népszava is beszámolt róla: az Európai Unió csalásellenes hivatala (OLAF) és az Európai Bizottság (EB) illetékes főigazgatósága is vizsgálódik a korábban Orbán Viktor veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Innovatív Zrt. gyanús körülmények között lebonyolított közbeszerzései miatt.

Korábban megírtuk, hogy az Elios sorozatban úgy nyert el többmilliárdos állami megbízásokat, hogy az esetek túlnyomó részében senkivel nem kellett versenyeznie. Ezeknél az eljárásoknál merült fel a szabálytalanságok gyanúja. A vizsgálatok kiterjednek az Elios által végzett munka részleteire - például az áraik mértékére - is. Az Elios ellen a magyar hatóságok is nyomoznak, a Nemzeti Nyomozó Iroda négy, összesen 1,2 milliárd forint értékű közbeszerzés ügyében vizsgálódik "versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban" bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!