Előző
Következő
új cikk

Belföld

Milliós fizetések a vergődő BKV-nál

nepszava.hu|2015. dec 28. 08:35
[A+ A-]

Illusztráció/Népszava

A BKV száz, cégjegyzésre jogosult alkalmazottjából 27-nek a havi alapbére egymillió forint felett van, további 11 dolgozónak alig valamivel alatta – derül ki egy, a Népszabadság birtokába került dokumentumból. További 25 fő 700 ezernél többet keres havonta- írja a lap. 

A legtetemesebb jövedelemmel Bolla Tibor vezérigazgató rendelkezik, az ő havi bére 1,8 millió forint. Három helyettese – Bátora László, Takács Péter és Szedlmajer László – alig valamivel kevesebbet, havi 1,45 milliót keres. Az igazgatói illetmény 1,1 millió forint, a főosztályvezetői fizetés jellemzően egymilliót meghaladó, míg a főmérnököké 900 ezer forint feletti.

A fizetés mellé, ahogy a fővárosi önkormányzat cégeinél szokás, 10–40 százalékos célprémium járt eddig. Ez a legutóbbi közgyűlési döntés értelmében jutalomként osztható. Öt embernek évente teljes körű szűrővizsgálat jár, míg huszonegyen gépkocsit kapnak a munkavégzéshez. A BKV fizetési százas „toplistáján" a felső negyedbe tartozik például Nagy Zsolt, a BKV égisze alatt működő DBR Metró Projekt Igazgatóság projektigazgató-helyettese. Ő jelenleg 1,1 millió forintot keres havonta, ami mellé 40 százalékos pré­mium, egy saját használatú Skoda Octavia és mobiltelefon jár. Eddig kétszer kapott célprémiumot, de ezeket az EU forrásaiból fizették – hangsúlyozta a Népszabadságnak adott válaszában a DBR. Nagy Zsoltnak rendőrtiszti főiskolai végzettsége van gazdaságvédelmi szakon. A munkakör betöltéséhez az irányadó jogszabályok szerint nem volt szükséges pályázatot kiírni. Nem is tették - írja a lap.

További információkat itt olvashat. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!