Előző
Következő
új cikk

Belföld

Rogán szomszédja ismét nyert - Vajnáék sem maradnak ki

Népszava-összeállítás|2015. dec 29. 05:03
[A+ A-]

Vajnáék sem maradnak ki a jóból. FOTÓ: Népszava

A Rogán Antal szomszédjának tulajdonában lévő Network 360 kft. és Affiliate Network Kft. nyerte el a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) november 4-én kiírt tenderét az olimpiai médiakampány és az ahhoz kapcsolódó rendezvények megszervezésére - jelent meg december 23-án a Közbeszerzési Értesítőben. Csetényi Csaba már az elmúlt években is számos állami megrendelést kapott.

A munka egyik része volt az a nemzetközi sajtótájékoztató is, amit a bizottság 120. születésnapja alkalmából tartottak december közepén, és ahol beszélt Orbán Viktor is. A miniszterelnök akkori szavai szerint „Magyarország számára a sport mindig fontosabb volt bármilyen politikai érdeknél, és soha nem válhat a jövőben sem politikai harc színterévé. A kormány ebben a szellemben támogatja a pályázatot, aminek egy "sokszínű város" adhat otthont.” A munka másik fele pedig egy két és fél hónapos reklámkampány, ami az olimpiát népszerűsíti. A pályázatot hirdetmény nélkül, tárgyalásos úton bonyolították le. Az indoklás szerint erre „az ajánlatkérő által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség” miatt volt szükség, ami két okból is furcsa - írta az atlatszo.hu. Egyrészt a MOB valószínűleg nem novemberben döbbent rá, hogy hamarosan 120 éves lesz, a 2024-es olimpiai tenderről pedig már februárban döntés született.

A tenderből nem marad ki a Vajna házaspár sem, hiszen külön érdekesség, hogy Csetényi a megbízás 59 százalékát alvállalkozókkal végezteti. A rendezvényszervezési feladatokat a Sensation Event & Congress Kft. látja illetve látta el, amely Sárosi Mónika tulajdona. Sárosi Vajna Tímea, Andy Vajna kormánybiztos feleségének üzlettársa a májusban alapított Universe Management Kft.-ben.

A digitális tervezési és megvalósítási munkák a Frank Digital tanácsadócéghez kerültek. Ez a DryCom Informatikai tanácsadócégen keresztül Száraz István, a We Love Budapest alapítójának tulajdona. A médiavásárlás és médiatervezés a Vivak reklámügynökség feladata lesz.

A különleges Századvég
Hirdetmény nélküli tárgyaláson eljárásban nyert el szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási megbízást a Századvég, ezúttal nyolcszázmillió forint értékben. Az Együtt ennek érvénytelenítését és új pályázat kiírását követeli, ellenkező esetben feljelentést tesz. „A Századvég nyilván nagyon különleges cég, hiszen senki nem tud ilyen drágán tanulmányokat írni, mint az ügyeiket jól ismerő Mellár Tamás által szimplán csak pénzmosodaként emlegetett fideszes vállalkozás. Az Együtt szerint a Századvég legfőbb tevékenysége, hogy kamutanácsok és kamutanulmányok előállításával foglalkozik, és az újabb szerződés is nyilvánv ebbe a körbe tartozik.Lájkoljon minket a Facebook-on is!