Előző
Következő
új cikk

Sport

Állóháború a medence partján

Népszava-információ|2016. jan 6. 05:52
[A+ A-]

Nem csillapodnak a kedélyek Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) között. A kínos "ügy" azután került napirendre, hogy az Iron Lady karácsony előtti sajtótájékoztatóján elmondta, a sportági vezetők elvárják a világszínvonalú eredményeket, de az ő oldalukról közel sem biztosított a világszínvonalú háttér. Az elnökség – a klasszis szerint – elégedett a magyar úszás jelenlegi helyzetével, és nem gondol arra, hogy mi lenne szükséges az előrelépéshez.

A botrány kapcsán azóta többen is megszólaltak. Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke lapunknak korábban úgy fogalmazott: Katinka a világ legjobb úszója, a szövetség pedig próbál felnőni hozzá, ezért 73 millió forintért rendeltek víz alatti kamerarendszert Hollandiából, ami ötméterenként rögzíti a versenyzők mozgását a Tüske Csarnokban, hogy utána a szakemberek nyugodtan analizálhassák. Hosszú kért egy testre szabott kamerát is, ez is hamarosan meglesz. Gyárfás állítása szerint nem egyet, hanem húszat szereznek be közbeszerzési eljáráson, és nemcsak Hosszú, hanem a kiváló úszó klubja, a Vasas is részesül belőle. Amellett a Komjádi uszodában is rendelkezésére áll Hosszú Katinkának a kért külön helyiség. Kiss László szövetségi kapitány hétfőn az MTI-nek elmondta, Hosszúnak a sajtótájékoztatón elhangzott panaszát - amely szerint kénytelen volt a medence partján átöltözni - nem érti, hiszen ő maga már jóval korábban átadta neki a Komjádiban levő sportorvosi szoba kulcsát.

„Határozott véleményem, hogy a megoldást meg lehet találni, ha valamennyi érdekelt ennek szellemében jár el. Értelmetlen és semmilyen szempontból nem előrevivő, ha oda-vissza repkednek az állítások és viszontválaszok” – nyilatkozta tegnap a távirati irodának Gyárfás. Hozzátette, egyetért Hosszú Katinka decemberi véleményével, mely szerint a párbeszéd a megoldás. A szövetségi kapitány ugyanakkor arról beszélt, mindent megtesznek, hogy a sztár a lehető legtökéletesebben felkészülhessen az olimpiára, de úgy nehéz ilyen kérdésekben dűlőre jutni, ha - bár Katinka a sajtótájékoztatóján a párbeszédet ösztönözte - a megbeszélésektől elzárkózik. Az újabb fejezet alighanem ma íródik, ugyanis a normál medencében ötszörös világbajnok klasszis újabb sajtótájékoztatót hirdetett...

Lájkoljon minket a Facebook-on is!