Előző
Következő
új cikk

Sport

"Gyárfás hibázott" - A MÚSZ ex-főtitkára a Hosszú-botrányról

nepszava.hu|2016. jan 13. 11:16
[A+ A-]

Korábbi felvétel Gyárfás Tamásról. FOTÓ: Népszava

Ruza József, a Magyar Úszó Szövetség korábbi főtitkára úgy látja, hogy Hosszú Katinka és férje edzésmódszere szakirodalom lesz, a sportközgazdasági újításai pedig a sportág jövőjének útját jelölik ki. A magyar úszónő és amerikai férje megelőzi korát, amelynek nem ellenállni kellene, hanem a magyar úszósport javára fordítani. Ruza szerint Kiss László nagy hibát követett el, hogy megjelent egy olyan sajtótájékoztatón, ahova nem hívták meg, Gyárfás Tamás pedig ugyan helyesen tette, hogy nem ment el, de hibázott, hogy ezt nem tiltotta meg a munkatársainak is - írja az Amerikai Népszava.

Ruza József szerint Hosszú Katinka és edző férje nem Kiss Lászlóval, hanem Gyárfás Tamással került konfliktusba. A kapitány megsértődése és átmeneti lemondása miatt feleslegesen eszkalálódott a probléma, és elterelődött a figyelem a lényegről. 

A MÚSZ volt főtitkára szerint helytelenül közelítik meg a kérdést azok, akik valami rosszat látnak abban, hogy az anyagilag is függetlenné vált Hosszú Katinka és edző-férje nem a hagyományos sémákban, és nem magyar, hanem amerikai gondolkodással közelít a problémákhoz. Az is a jövő útja, hogy az úszósport bekerül a világ pénzes sportágai közé, és ennek megfelelően Hosszú Katinka érvényesíteni kívánja nemcsak a maga, hanem versenyzőtársai számára is a megfelelő szakmai és anyagi feltételeket, s megköveteli, hogy akik reklámfilmekben szerepelnek, azokat fizessék meg. 

Ruza József szerint Shane Tusup és Hosszú Katinka az úszóélet iparosításának úttörői. A sportág végre nyíltan üzletté válik, és nem háttéralkuk alakítják a viszonyokat, hanem igazi verseny - olvasható a nepszava.us oldalon, hozzátéve, hogy a volt főtitkár szerint a vitában Hosszú Katinkának és férjének teljesen igaza van. 

"Nem lett volna szabad Kiss Lászlónak odamenni Hosszú Katinka sajtótájékoztatójára, ha nem hívták meg. Gyárfás Tamás helyesen járt el, amikor nem ment el Hosszú Katinka sajtótájékoztatójára, de hibázott, amikor ezt nem tiltotta meg a munkatársainak is" - írja a portál, végezetül pedig Ruza azt üzeni Gyárfásnak: el kellene fogadnia, hogy nemcsak ő jó üzletember, mások is azok. Ezért nem kell megharagudni Katinkára és a férjére.

Ahogy a Népszava már beszámolt róla: A Magyar Úszó Szövetség hétfőn megadta Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára. Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke úgy nyilatkozott lapunknak, hogy nem vesztes a szövetség, ha Katinka nyer, de a szövetségnek nem csak Hosszúra kell gondolnia.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!