Előző
Következő
új cikk

Sport

Bundagyanús meccs az Australian Openen

Népszava-információ|2016. jan 25. 09:08
[A+ A-]

Illusztráció: Darrian Traynor/Getty Images

Már közvetlenül az Australian Open megkezdése előtt olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint a teniszben nem ritkák a budameccsek, s a mostani tornán is több olyan sportoló vesz részt, aki fogadási csalás főszereplője volt. Maga a világelső Novak Djokovic is megerősítette, hogy egy ízben megkörnyékezte őt a fogadási maffia.

Elképzelhető azonban, hogy a most zajló Australian Openen is voltak „megbeszélt” meccsek. Erre utalhat, hogy az egyik vegyespáros mérkőzésre gyanúsan sok fogadás érkezett. A New York Times értesülései szerint a spanyol duó, Lara Arruabarrena és David Marrero a cseh Andreaa Hlavacková és a lengyel Lukasz Kubot elleni találkozójáról van szó. Rengeteg fogadás érkezett a meccsre a Pinnnacle Sports bukméker irodához, méghozzá annyi, hogy a cég törölte a kínálatból a találkozót, néhány órával a vasárnapi találkozó megrendezése előtt. A fogadók nem kis összegeket tettek a Hlavacková-Kubot-duó diadalára, s e páros simán, 6:0, 6:3 arányban hozta is a találkozót.

Elvileg persze lehet azt mondani, hogy véletlenről van szó, ám azért feltűnő az eset, mert a vegyespárosban megrendezett találkozókra általában rendkívül kevés tét érkezik, mondhatni a fogadókat hidegen hagyja ez a viadal. A Pinnacle SPorts igazgatója, Marco Blume közlése szerint azonban ezőttal olyan magas összegeket raktak a meccsre, hogy az már gyanússá vált. S nemcsak ennél a bukmékerirodánál futottak be komoly összegek. A Betfairnél is azt jelentették, hogy 25 ezer dollárban fogadtak az összecsapás végkimenetelére. Hogy ez mennyire kirívó összeg, jól mutatja: a három másik vasárnapi vegyespáros meccsre összesen mindössze 2000 dollárnyi fogadás futott be.

A nemzetközi teniszszövetség nem erősítette meg, hogy gyanúsat tapasztalt volna a találkozón, közlése szerint semmi erre való utalástnem talált. A két spanyol, Marrero és Arruabarrena pedig visszautasították a New York Timesben leírtakat. Szakértők szerint ne zörög a haraszt… Különösen Marrerónál tapasztaltak időnként gyermeteg hibákat. A spanyol ezt térdfájdalmaival indokolta.

 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!