Előző
Következő
új cikk

Sport

Milliós kártérítésben bízik Darnyi Tamás

nepszava.hu|2016. jan 29. 14:26
[A+ A-]

Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda képviseli Darnyi Tamás többszörös olimpiai bajnok úszót abban a kártérítési perben, amelyet a ma Amerikában edzőként dolgozó Darnyi Tamás indított a másfél évvel ezelőtti balesete ügyében. Az iroda szerint az olimpiai bajnok maradandó sérülést szenvedett, amikor kerékpárjával közlekedett, és elütötte egy teherautó - írja az Amerikai Népszava.

A kerékpározó Darnyi Tamást 2014 májusában egy teherautó ütötte el Floridában, nem messze az otthonától. A többszörös olimpiai bajnok biciklivel indult feleségének virágot venni Delray Beachen, amikor elgázolták. A sofőr a baleset után elhajtott, és csak percekkel később tért vissza a kulcscsonttörést szenvedett négyszeres olimpiai bajnok magyar úszóhoz. 

Holly Ostrov Ronai szerint a balesetet okozó cégnek vállalnia kell a felelősséget, mert egy volt olimpiai bajnok úszó sérült meg, akit jelentős mértékben akadályoz az életvitele és az edzői munkája szempontjából is a bekövetkezett sérülés. Rónai Péter ügyvéd szerint súlyosbítja a helyzetet, hogy a sofőr először cserbenhagyta az áldozatát, elment a helyszínről, és csak később tért vissza. Ez arra utal, hogy a sofőr tisztában lehetett azzal, hogy ő a hibás. Cége ezt most vitatja.

„A gázoló férfit alkalmazó cég azt mondja, hogy Darnyi Tamás volt a hibás. Szerintük a sofőr időben indexelt kanyarodás előtt. Miután elütötte ügyfelemet, visszament a helyszínre, és segített neki. A kiérkező rendőrök úgy vették fel a jegyzőkönyvet, mintha Tamás lett volna a vétkes, a mi álláspontunk ennek az ellenkezője: cserbenhagyták ügyfelemet” – idézte a Blikk a Story magazinnak nyilatkozó Rónai Péter ügyvédet.

Az ügyvédi Iroda szerint az úszó másfél év után sem épült még fel teljesen, ezért milliós kártérítést szeretne, de a cég csupán 10 ezer dollárt fizetne.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!