Előző
Következő
új cikk

Sport

"Nagy lehetőség előtt áll a magyar főváros"

Népszava-információ|2016. febr 2. 05:54
[A+ A-]

Munkareggeli keretében találkozott a FINA-gála kapcsán Budapesten tartózkodó ANOC-elnökkel, Ahmed Al-Fahad Al-Sabab sejkkel Gyárfás Tamás, a 2017. évi FINA-világbajnokság szervező-bizottságának társelnöke és Fürjes Balázs budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztos, a 2024. évi olimpiai pályázati bizottság vezetője.

A világ nemzeti olimpiai bizottságait összefogó szervezet vezetője elismerésének adott hangot, hogy a Fürjes Balázs által felügyelt fejlesztések ékköve, a Dagály-uszodakomplexum milyen hihetetlen ütemben épül. Al-Sabab sejk nyomatékosította, hogy a 2017-es úszó-világbajnokság óriási lehetőség Magyarország számára, másfél hónappal a 2024. évi olimpiai játékok helyszínéről döntő limai NOB-szavazás előtt.

„Ez a világbajnokság túlmutat magán a rendezvényen: amellett, hogy minden idők legnagyobb magyarországi sporteseménye, a lehető legjobban időzített vizsgaelőadás, amely hatalmas lökést adhat az ötkarikás pályázatnak is” – mondta a találkozót követően Fürjes Balázs. Gyárfás Tamás hozzátette: „Nagy öröm, hogy az úszóvilág és az a körül felsorakozó tekintélyes és meghatározó személyiségek az elmúlt évek tapasztalatai alapján immár nyugodt szívvel jelentik ki: Magyarország és Budapest egy úszó világbajnokság mellett egy olimpia megrendezésére is képes.”

Lájkoljon minket a Facebook-on is!