Előző
Következő
új cikk

Sport

Megválaszolatlan kérdések a Hosszú-ügyben

Népszava-információ|2016. febr 6. 05:55
[A+ A-]

Továbbra sincs megoldás a Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség között kirobbant konfliktusban.

Az Iron Lady jelenleg nem tartózkodik Magyarországon, péntektől vasárnapig a franciaországi Amiens-ben versenyez. Kiss László szövetségi kapitánnyal sem beszél a 2015-ben is a világ legjobb női úszójának választott sportoló, így azt sem lehet tudni, elindul-e a magyar válogatott váltójának tagjaként Győrben a Magyar Bajnokságon, ezzel biztosítva azt az időeredményt, melynek alapján részt vehet a csapat a riói olimpián. Hiszen, nyilvánvaló, Katinkával nagyobb esélye van a váltónak kiharcolni az ötkarikás részvételt, mint nélküle. A Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) is érdeke, hogy a csapat is kvalifikálja magát Brazíliába, hiszen nem mindegy mennyien képviselik hazánkat az olimpián, ráadásul a női és férfi kézilabda-válogatott kudarca miatt, jócskán csökkent a létszám.

Ám nem ez az egyetlen kérdés, ami felmerül Hosszú kapcsán. Ha nem egyeztet a szövetséggel, akkor ki nevezi be a versenyekre, egyáltalán milyen viadalokon kíván részt venni? Azt sem lehet tudni, Katinka indul-e az ötkarikás tesztversenyeken. Az sincs még megválaszolva, hogy az Iron Lady edzője és férje, Shane Tusup egyeztet-e a szövetségi kapitánnyal a Hosszú felkészülésének további menetéről?

Ahogy arról korábban beszámoltunk a MOB közvetítő szerepet vállalt a bajnoknő és Kiss László között, ez azonban nem biztos, hogy a legjobb megoldás, s hosszabb távon semmiképp sem vezet eredményhez, hiszen ez nem tesz jót sem a csapatszellemnek, sem pedig a fiatal úszóknak, akiknek Katinka a példakép. „A felek láthatóan nem békéltek, ettől kezdve felesleges erőlködni, főleg, hogy a szövetség képviselői mellé ütöttek a szegnek néhányszor. A MÚSZ-nak éppen elég feladata van, foglalkozzon azzal, Hosszú Katinka pedig versenyezzen, és minden erejével készüljön a riói tornára. Mindkét fél rengeteg hibát vétett, nem kell tovább szítani a hangulatot” – nyilatkozta egy héttel ezelőtt lapunknak Szabó Bence, a MOB főtitkára.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!