Előző
Következő
új cikk

Sport

Kiss László megírta levelét Borkainak

Népszava-információ|2016. febr 11. 05:53
[A+ A-]

Hosszú Katinka FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES

Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya levelet írt Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, amelyben több kérdést vetett fel – írta tegnapi számában a Népszabadság.

Egyebek mellett azt tudakolta, Hosszú úszik-e április 12-én Győrött a magyar bajnoksággal egybekötött váltóversenyeken, amelyeken a 4x100-as és a 4x200-as gyors-, valamint a 4x100-as vegyes staféta kivívhatja az olimpiai részvétel jogát. Az edző az iránt is érdeklődött, a sportoló mikor és hol edzőtáborozik, illetve versenyez a következő hetekben-hónapokban, s edző-férjének, Shane Tusupnak kivel és miként kell egyeztetnie az olimpiai előkészületekről.

A Népszava ugyanezeket a kérdéseket vetette fel múlt szombaton megjelent cikkünkben, mint egyebek mellett írtuk, nem lehet tudni, Katinka indul-e az ötkarikás tesztversenyeken, s milyen versenyekre nevez be addig. Ahogy arról korábban beszámoltunk a MOB közvetítő szerepet vállalt a bajnoknő és Kiss László között, ez azonban nem biztos, hogy a legjobb megoldás, s hosszabb távon semmiképp sem vezet eredményhez, hiszen ez nem tesz jót sem a csapatszellemnek, sem pedig a fiatal úszóknak, akiknek Katinka a példakép.

„A felek láthatóan nem békéltek, ettől kezdve felesleges erőlködni, főleg, hogy a szövetség képviselői mellé ütöttek a szegnek néhányszor. A MÚSZ-nak éppen elég feladata van, foglalkozzon azzal, Hosszú Katinka pedig versenyezzen, és minden erejével készüljön a riói tornára. Mindkét fél rengeteg hibát vétett, nem kell tovább szítani a hangulatot” – nyilatkozta másfél hete lapunknak Szabó Bence, a MOB főtitkára.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!