Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Orbán lánya a Corvinuson tanít turizmust

Népszava-információ|2016. febr 17. 17:33
[A+ A-]

Forrás: Facebook

A Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus- és Vendéglátás szakán tanít Orbán Ráhel Food Service Managementet – tudta meg a Népszava. 

A kormányfő legidősebb leánya, aki késő tavasszal gyermeket hoz a világra, egy olyan kurzuson oktat, amely az éttermi és/vagy a szállodai vendéglátás iránt érdeklődő hallgatók egy szűk csoportja számára indult. A hallgatóknak jól működő vendéglátó egységeket is bemutatnak, a külsős oktatónak minősülő Orbán Ráhel által. A kurzus a Corvinus honlapján is megtalálható.

A miniszterelnök lánya oktatói munkáját olyan jelentősnek ítélhetik meg kormányzati körök, hogy egy "komoly" szakmai rendezvényen vett részt, amelyet Rogán Antal propagandaminiszter tartott a turizmus átalakításával kapcsolatban, s amelyen ott volt Vajna András is, ám az esemény nem volt nyilvános.

A kormányfő leánya tanulmányait ugyancsak a Corvinuson végezte. Mint 2013-ban kiderült, diplomamunkája elnyerte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. által kiírt Az év turisztikai témájú szakdolgozata, - amely az egyetem Gazdaságtudományi Karának Gazdaságföldrajzi Tanszékén készült - 2012. évi első díját, az újszerű témaválasztás kategóriában. Orbán Ráhel konzulense Nemes Andrea volt, aki egyetemi docensként dolgozott akkor a Corvinuson, másrészt a NGM turisztikai főosztályvezetője is volt, és ebben a minőségében ő adta át a díjazottaknak a MT Zrt. díjait. Az Index szerint Nemes Andrea és Orbán Ráhel személyes kapcsolata azóta is megmaradt, és Orbán lánya gyakran megfordul az NGM helyettes turisztikai államtitkárságán is, ahol nagy becsben tartják szaktanácsait.

Orbán Ráhel a svájci École Hoteliere Lausanne turisztikai magánegyetemének Executive MBA (EMBA) mesterképzését is elvégezte; a 12 hónapos kurzusért 60 ezer svájci frankos - több mint 15 millió forint - tandíjat kell fizetni. De dolgozott a Kempinski Hotelben értékesítési menedzser gyakornokként több mint két éven át, a közelmúltban pedig Zsidai Zoltán "Roy" étteremcsoportjánál tevékenykedett. Az Index szerint Zsidaié a Gozsdu udvarban a Spíler és a Spíler Shanghai, a Várban a Baltazár, a Pest-Buda és a Pierrot étterem is, illetve a Kempinskiben az ÉS bisztró.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!