Előző
Következő
új cikk

Sport

Visszavágtak az olaszok pólósainknak

Népszava-információ|2016. febr 25. 05:53
[A+ A-]

Bosszút állt a magyar női vízilabda-válogatotton Olaszország a világligában, és 10-7-re győzött a tegnapelőtti novarai találkozón. Nemzeti együttesünk még a januári Európa-bajnokságon – melyet végül megnyertek Bíró Attila szövetségi kapitány lányai, és riói kvótát szereztek – találkozott az olaszokkal az elődöntőben, és 10-5-re nyert. Az eredmény éppen ennyi volt a kedd esti találkozón is a harmadik negyed végén, Illés Anna és Keszthelyi Rita góljaival azonban szépített a magyar csapat az utolsó játékrészben.

"Számítottunk arra, hogy nekünk esnek, így is történt. Ugyanazzal a csapattal álltak fel, mint az Eb-n, miközben mi azért három fontos poszton is kísérleteztünk – nyilatkozta Bíró, utalva arra, hogy Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Kisteleki Hanna helyett Bolonyai Flóra, Menczinger Kata és Leimeter Dóra kapott szerepet. – Ezúttal dekoncentráltabbak voltunk, több ajándékgólt adtunk nekik, közepes teljesítményt nyújtottunk. Ők jobban pörögtek, élesebbek voltak, érződött, hogy nagyon készülnek az olimpiai selejtezőre.Túlzott következtetéseket persze nem vonnék le belőle, ezt a csapatot meg tudjuk verni még, ebben biztos vagyok."

A két európai világliga-kvartettből a két csoportelső, és a legjobb második helyezett jut tovább a nyolc közé. Nemzeti csapatunk jelenleg a harmadik pozícióban áll az A csoportban. A következő, április 12-i világkupa meccsünk egyben az Eb-döntő visszavágója is lesz, mivel Hollandiával játsszunk.

Női vízilabda világkupa, európai csoportok

A csoport: 1. Hollandia 12 pont, 2. Olaszország 7, 3. Magyarország 5, 4. Franciaország 0. B csoport: 1. Oroszország 9 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Görögország 4, 4. Németország 0.Lájkoljon minket a Facebook-on is!