Előző
Következő
új cikk

Sport

Hosszú Katinka a legértékesebb

Népszava-információ|2016. márc 2. 05:54
[A+ A-]

Fotó: Europress/Getty Images/Suhaimi Abdullah

Hiába került Hosszú Katinka konfliktusba a Magyar Úszószövetséggel (MÚSZ), és osztotta meg a közvéleményt egyes cselekedeteivel – például az ominózus január 6-i szerződésszéttépésével –, a Forbes Magyarország listája szerint ő a legértékesebb hazai sportoló. Az ötszörös világbajnok úszónő az elmúlt évek során számtalan pénzdíjas versenyen vett részt: már közel 2 millió dollárt, azaz 550 millió forintot úszott össze.

A személyes márka építése terén is világszínvonalon teljesít az Iron Lady. Már két motivációs könyvet jelentetett meg, és az online felületeken is nagy népszerűségnek örvend: a március 1-i adatok alapján 249 699 rajongója van a Facebook közösségi oldalon, a népszerű videó- és képmegosztó Instagramon 82 512-en követik, míg a rövid bejegyzések posztolására alkalmas Twitteren 10 384-en érdeklődnek utána.

A képzeletbeli dobogó második fokán a szintén úszó, háromszoros olimpiai ezüstérmes Cseh László áll, megelőzve a túraautó-világbajnokságban idén a gyári Hondához szerződő Michelisz Norbertet. A lista legfiatalabb tagja a 17 éves Gálfi Dalma, aki tavaly az első magyarként az élen zárta az évet a junior teniszezők világranglistáján. A legtöbben, négyen-négyen az úszást és a kézilabdát képviselik az összeállításban. Olimpiai bajnokaink közül Gyurta Dániel foglalja el a legelőbb helyezést, hetedik lett a listán.

A legértékesebb magyar sportolók
1. Hosszú Katinka (úszó)
2. Cseh László (úszó)
3. Michelisz Norbert (autóversenyző)
4. Nagy László (kézilabdázó)
5. Dzsudzsák Balázs (labdarúgó)
6. Babos Tímea (teniszező)
7. Gyurta Dániel (úszó)
8. Jakabos Zsuzsanna (úszó)
9. Miklós Edit (alpesi síző)
10. Kiss Norbert (autóversenyző)
11. Mikler Roland (kézilabdázó)
12. Kozák Danuta (kajakozó)
13. Nikolics Nemanja (labdarúgó)
14. Szalai Ádám (labdarúgó)
15. Gálfi Dalma (teniszező)
16. Iváncsik Gergő (kézilabdázó)
17. Szilágyi Áron (kardvívó)
18. Szabó Gabriella (kajakozó)
19. Görbicz Anita (kézilabdázó)
20. Varga Dániel (vízilabdázó)
21. Nagy Viktor (vízilabdázó)
22. Majthényi Szabolcs-Domokos András (vitorlázó páros)
23. Pars Krisztián (atléta)
24. Varga Dénes (vízilabdázó)
25. Kárász Anna (kajakozó)


Borkai kétszer is beszélt az Iron Ladyvel

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke még január 21-én egy tv-műsorban azt nyilatkozta, a klasszis úszónő találkozót kért tőle, hogy megbeszéljék az úszószövetséggel kapcsolatos ügyeit. Az 50 éves sportvezető elmondása szerint azóta már kétszer is összeültek. A beszélgetések során nem mutogattak a másikra, de nem is borultak egymás nyakába. "Amit kértem, azt nagyon helyesen mind Katinka, mind az úszószövetség betartja, és látják, jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy mindenki nyugodtan tegye a dolgát" – magyarázta Borkai.

Hosszú februárban lemondta a részvételt az április 12. és 16. közötti országos bajnokságon, mert nem akarja megszakítani az amerikai edzőtáborozását. A verseny házigazdája Győr lesz, melynek polgármestere Borkai. "Szakmai kérdésekbe ilyen mélyen nem szoktam beleszólni. Azoknak a fantasztikus tehetségeknek is lehet majd szurkolni, akik valóban ott lesznek az ob-n" – fejtette ki a véleményét a MOB elnöke.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!