Előző
Következő
új cikk

Sport

Újabb botrány a reklámfilm körül

Népszava-információ|2016. márc 4. 05:50
[A+ A-]

Hosszú Katinka FOTÓ: EUROPRESS

Közgyűlési felhatalmazás nélkül írta alá Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester a 2017-es vizes világbajnokságot népszerűsítő 30 másodperces reklámfilm elkészítésére vonatkozó 55 millió forintos támogatási szerződést – írta blogjában Hugyecz Zoltán.

Kecskemét korábbi polgármesterjelöltje egy alapból is ezer sebből vérző ügyet vett elő: már a szerződés aláírásának pillanatában gyanús volt, hogy az elkészítéssel megbízott Kecskeméti Városi Televízió nem rendelkezik egy ilyen volumenű munka elvégzéséhez szükséges technikai és emberi erőforrásokkal. Később kiderült, hogy a filmet végül nem is a helyi televízió késztette el, hanem egy magáncég, a Argus Film and Art Kft., mely meg is kapta a munkáért járó 55 millió forintot. A sajtóban megjelent szakértő becslések szerint hasonló műfajban 10-15 millió forintból készültek filmek az elmúlt években.

Hugyecz már egy héttel a közgyűlési döntés után közérdekű adatigénylést nyújtott be Szemereyné Pataki Klaudiának, az erre adott válaszában a polgármester asszony kiadta a támogatási szerződést. "Ebből egyértelműen kiderül a polgármester nyilvánvaló jogsértése: a rendelkezésre álló hivatalos dokumentumok szerint ugyanis Szemereyné Pataki Klaudia már 2015. június 22-én aláírta a Kecskeméti Városi Televízióval a film elkészítésére vonatkozó támogatási szerződést, ám a város közgyűlése ehhez csak három nappal később, 2015. június 25-én járult hozzá a költségvetés módosításával – állt a kecskeméti közszereplő blogbejegyzésében. – Így tehát egyértelmű, hogy a polgármester szabálytalanul, közgyűlési felhatalmazás nélkül írta alá a szerződést."

Egyébként ez az a reklámszpot, amelyben korábban Hosszú Katinka nem vállalta a szereplést: január 6-án sajtótájékoztatót tartott, ahol széttépte a neki felkínált 12 millió forintról szóló szerződést, mondván, nem tudja elfogadni, hogy a vb-promóciót szabják meg a támogatás feltételéül.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!