Előző
Következő
új cikk

Sport

Benedek: meglesz a kvóta

Népszava-információ|2016. ápr 2. 05:57
[A+ A-]

Korábbi felvétel. Fotó: Molnár Ádám

A magyar női vízilabda-válogatott után most eljött az idő férfiak számára is, hogy kivívják a részvételt a riói ötkarikás játékokon. A Belgrádban megrendezett, januári Európa-bajnokságon bronzérmes víziópólósaink az olaszországi Triesztben vesznek részt az olimpiai selejtezőtorán, mely holnap kezdődik, és április 10-ig tart. 

A tizenkét csapatos viadalon a magyar válogatott Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia és Szlovákia legjobbjaival szerepel együtt az A csoportban, az első négy helyezett jut majd a negyeddöntőbe, amelynek győztesei kivívják a riói indulást. Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint nem kérdés: meglesz a riói kvóta.

"A két hetes felkészülés úgy érzem, hogy most nem volt annyira megterhelő. A nehezebb inkább az volt, hogy a bajnoki szezonból érkeztek a játékosok, és pihenő nélkül kellett elkezdeniük dolgozni a válogatottban. A munkára persze szükség volt, hiszen mindennap játszunk majd mérkőzést. A hatodik nap dönt a kvalifikációról, ezért úgy kell odakerülnünk, hogy a legjobb állapotban legyen a csapat – magyarázta az M4 Sportnak a 43 éves szakember, aki kitért a hátfajdalmai miatt Magyarországon maradó Szolnok-játékosra, Kis Gáborra is. – Kicsit változtat a helyzetünkön, hogy az utolsó pillanatban került ki a keretből, és Bedő Krisztián helyettesíti. Nem hiszem, hogy emiatt gyengébbek lennénk, csak néhány dolgot máshogyan kell majd csinálnunk."

Nemzeti együttesünk az első mérkőzését Franciaország ellen játssza vasárnap 15.10 órakor. A találkozót az M4 Sport közvetíti.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!