Előző
Következő
új cikk

Belföld

Bántalmazott gyermekek - Gyűjtés az áruházakban

MTI|2016. ápr 8. 05:19
[A+ A-]

Illusztráció/Thinkstock

Harmadik alkalommal indította el az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor elnevezésű jótékonysági akcióját, amellyel nélkülöző és bántalmazott gyermekeknek gyűjt április 30-ig.

A vásárlók a Tesco áruházak pénztárainál és az online felületen kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával csatlakozhatnak az összefogáshoz. A tavalyi gyűjtésben több mint 72 millió forintnyi adomány gyűlt össze, amelyet az átmeneti otthonokban élő, nehéz sorsú gyermekek nyári táboroztatására, év közbeni személyre szabott fejlesztőfoglalkozásokra, valamint egy új, gyermekeket segítő csepeli szociális és fejlesztő központ létrehozására fordítottak.

A szervezet 2016-ban több mint 1500 hátrányos helyzetű gyermek felzárkózását segíti különböző fejlesztő foglalkozásokkal, több mint 500 gyermeknek biztosít menedéket lakhatásukat elvesztett családokat befogadó átmeneti otthonokban és több mint 500 bántalmazást elszenvedett gyermeket támogat a továbblépésben. Az adományokból emellett a bántalmazott gyermekek rehabilitációját segítő két balatoni tábor megszervezését, valamint egy új közösségi tér létrehozását tűzte ki célul a miskolci Avas lakótelepen, ezzel is kapaszkodót biztosítva a nehéz sorsú gyermekek felzárkózásához.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!