Előző
Következő
új cikk

Sport

Homályban maradhatnak a Kiss-ügy részletei - Péterfalvi közbeszólt

nepszava.hu/MTI|2016. ápr 8. 15:34
[A+ A-]

Kiss László és Gyárfás Tamás egy korábbi eseményen FOTÓ: SZALMÁS PÉTER

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke arra szólította fel az újságírókat és kiadókat, hogy a hivatal eljárásának lezárultáig ne hozzanak nyilvánosságra újabb részleteket Kiss László volt úszószövetségi kapitány ügyében. Mint ismeretes Kiss László csütörtök délután lemondott százhalombattai alpolgármesteri posztjáról és a szövetségi kapitányi tisztéről is, mint a közleményében tudatta: döntésekor a magyar sport érdekeit, és saját egészségi állapotát tartotta szem előtt. A már csak volt úszókapitányról kedden a Privatkopo.hu internetes portál írta meg

Péterfalvi Attila  közleményében felidézi: az elmúlt napokban több médiatartalom-szolgáltató is beszámolt Kiss László 1961-ben elkövetett bűncselekményéről, illetve az 1962-es ítéletéről.  A NAIH az ügyben eljárást folytat, amely során több kérdés tisztázása is szükséges annak megállapítása érdekében, hogy a személyes adatok védelméhez fűződő jogot ki és mennyiben sértette meg - szögezte le a NAIH elnöke.

Péterfalvi Attila hozzátette: az Index.hu oldalon csütörtökön megjelent írása alapján "megalapozottan feltételezhető, hogy a levéltár felé újabb kérés érkezhet Kiss László ítéletének megismerése tárgyában, illetve a már kikért ítélet alapján újabb részletek közlésével további írások is megjelenhetnek a sajtóban".

"Az eset jogi megítélésének összetettségére, illetve a bűncselekmény áldozatának jogai, valamint más érintettek személyes adatainak védelmére tekintettel felhívom a sajtótermékek szerkesztőségeit és kiadóit, valamint mindazokat, akik az üggyel összefüggésben bármilyen dokumentummal vagy információval rendelkeznek, hogy az eljárás lezárultáig újabb részletek nyilvánosságra hozatalától tartózkodjanak" - írta közleményében Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!