Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kéményseprő kerestetik! - Kitolták a jelentkezési lehetőséget

nepszava.hu|2016. ápr 15. 12:44
[A+ A-]

Népszava fotó/Tóth Gergő

Április végéig meghosszabbította a kéményseprők jelentkezésének határidejét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az OKF pénteken az MTI megkeresésére azt közölte: a kéményseprői állások meghirdetése sikeres volt, a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének felhívására csaknem a megfelelő létszámban jelentkeztek a szakemberek. 

Azok jelentkezhetnek, akik kéményseprő szakmunkás vagy mester végzettséggel rendelkeznek, és megfelelnek a hirdetésben feltüntetett további feltételeknek. Első lépcsőben mintegy 450 szakember felvételét tervezi a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.  A kéményseprő szakmunkások bruttó 230 ezer forintos átlagfizetéssel, a mestervizsgával rendelkező kéményseprők bruttó 360 ezer forintos átlagbérrel és egyéb juttatásokkal kezdhetik meg a munkát július elsején. A kéményseprők ezt az összeget nem jutalékos rendszerben, hanem fix bérként fogják megkapni - ismételte meg az OKF, hozzátéve: a fix fizetés mellett évi bruttó 200 ezer forint béren kívüli juttatásra és a munkába járás költségének megtérítésére számíthatnak.

Az eredeti kiírás szerint április 15-ig jelentkezhettek a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetéhez azok a kéményseprő szakmunkások és mesterek, akik a szervezetnél vállalnának munkát. A jelentkezők és az érdekvédelmi képviselet jelzései alapján viszont április végéig meghosszabbítják a határidőt annak érdekében, hogy minden érdeklődő elküldhesse jelentkezését - írta közleményében az OKF.

lásd még: Az életünkkel játszanak - Kéményseprőket keres az OKF

Lájkoljon minket a Facebook-on is!