Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vizsgálnák a Political Capitalt

Népszava-információ|2016. ápr 18. 05:11
[A+ A-]

A baloldali kormányok tanácsadói szerződéseinek kivizsgálását kéri a kormánytól a Fidesz és a KDNP - mondta Hollik István. A KDNP-képviselője szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) által nyilvánosságra hozott adatok szerint a Political Capital (PC) elemzőcég 432,2 millió forint állami megbízást kapott 2006 és 2010 között.

Hozzátette: a tanácsadói anyagok olyannyira nevetségesek, hogy nyilvánvalóvá teszik, a megbízást sem a megrendelő, sem a cég nem vette komolyan, a titkosszolgálat csupán a PC kifizetőhelyeként szolgált. Lázár János kancelláriaminiszter pedig a múlt heti Kormányinfón nyilvánvalónak nevezte, hogy a szervezet "is fiktív megrendelés keretében a politikai lojalitásért kapott egy csomó pénzt".

Az elemzőcég visszautasította a vádakat. Mint közölték: már hét éve kérték a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) készített, "politikai játszmák miatt" 2027-ig titkosított munkáik teljes nyilvánosságát, az iratok közlése azonban nem teljes, az azokról szóló egyes nyilatkozatok pedig "szándékosan félrevezetőek". Megjegyezték, "az ügyben nyilatkozó kormánypárti politikusok elhallgatták", hogy a PC által végzett munka ellenértékének utolsó részletét éppen a jelenlegi kormány felügyelete alatt álló AH utalta át nyolc hónappal ezelőtt, tavaly augusztusban. "Elemzőként értjük, hogy a támadás mögött valójában mi áll: a politikai propagandagépezet a már jól ismert figyelemelterelést alkalmazza" - írták

Lájkoljon minket a Facebook-on is!