Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Nettó hazugság" - Pert indítanak a Magyar Idők ellen

nepszava.hu/MTI|2016. ápr 18. 11:17
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

Cáfolta a Political Capital hétfőn a Magyar Idők állítását, amely szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal az Egymásért Egy-Másért Alapítvány segítségével lépett kapcsolatba a céggel.

A Political Capital közleményében azt írta, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján közzétett, a Political Capital szerződéseihez kapcsolódó dokumentumok közé - "tévedésből vagy megtévesztő célzattal" -, olyan dokumentumok is kerültek, amelyeknek semmi köze a cégcsoporthoz. "A Magyar Idők mai cikkében megjelent vád nettó hazugság, emiatt a PC pert indít a lap ellen. Ezeket az alaptalan vádakat már jogerős bírósági ítélet is cáfolta" - írta az elemző és tanácsadó cég.

A társaság tudatta: sem a Political Capital, sem a cégcsoport többi cége "soha semmilyen szerződéses vagy egyéb gazdasági-pénzügyi kapcsolatba nem került az Együtt - Egymásért Alapítvánnyal vagy annak vezetőjével". 

A PC felszólította az Alkotmányvédelmi Hivatalt, hogy távolítsa el a honlapjáról azokat az iratokat, "amelyeknek semmi köze a cégcsoport szerződéseihez és azok teljesítéséhez, amelyek nyilvánvaló valótlanságokat, rágalmakat tartalmaznak".

A Political Capital emlékeztetett: az általa végzett munka ellenértékének utolsó részletét éppen a jelenlegi kormány felügyelete alatt álló AH utalta át 2015. augusztus 17-én, "ezzel is megbecsülve a korábban számos alkalommal írásban is elismert, jól végzett munkát". Ez a tény önmagában cáfolja azokat a politikai indíttatású vádakat, amelyek "kifizetőhelyként" próbálják befeketíteni a Political Capitalt - írták.

Korábban a Fidesz és a KDNP indított támadást a Political Capital (PC) elemzőcég ellen, szerintük ugyanis a cég 432,2 millió forint állami megbízást kapott 2006 és 2010 között, de a tanácsadói anyagok olyannyira nevetségesek, hogy nyilvánvalóvá teszik, a megbízást sem a megrendelő, sem a cég nem vette komolyan, a titkosszolgálat csupán a PC kifizetőhelyeként szolgált. Hollik István KDNP-s képviselő a baloldali kormányok tanácsadói szerződéseinek kivizsgálását kérte a kormánytól, Lázár János kancelláriaminiszter pedig a múlt heti Kormányinfón nyilvánvalónak nevezte, hogy a szervezet "is fiktív megrendelés keretében a politikai lojalitásért kapott egy csomó pénzt".

Az elemzőcég ezután visszautasította a vádakat. Mint közölték: már hét éve kérték a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) készített, "politikai játszmák miatt" 2027-ig titkosított munkáik teljes nyilvánosságát, az iratok közlése azonban nem teljes, az azokról szóló egyes nyilatkozatok pedig "szándékosan félrevezetőek". 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!