Előző
Következő
új cikk

Sport

Növekszik a vizes vb ára

Népszava-információ|2016. ápr 20. 05:54
[A+ A-]

Csak a jövő évi állami költségvetés benyújtásakor derül ki, mennyibe kerül a 2017-es budapesti vizes világbajnokság. Eredetileg 23 milliárd forintról volt szó, most már 57 milliárd környékén járnak. "Vastag szám lesz" – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Világgazdaság megkeresésére.

Később derülhet csak ki az is, hogy mennyit áldoz a vizes vb-re a Magyar Telekom, az esemény első nemzeti fő támogatója. Seszták azt sem árulta el, hogy a torna logójára mennyit költött az állam.

Amikor a 2021-es vizes vb-re készülő Magyarország tavaly márciusban beugrott a 2017-es rendezést lemondó Mexikó helyére, Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke azt mondta, 23 milliárdba kerül majd a rendezés és az építkezés. Később azonban a Magyar Közlönyből az derült ki, hogy a költségvetés dupla akkora lesz. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2015 májusában részletes számokkal állt elő: a beruházás nettó 38,4 milliárd, bruttó 48,7 milliárd forintba került volna.

A vizes vb-t érintő hír, hogy a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz a Dagály uszodát építő munkás balesete ügyében. A férfi túlélte a múlt pénteki zuhanást. Úgy tudni, őt szállította az a mentőautó, amely Angyalföldön súlyos balesetet szenvedett.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!