Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Kiderült, ki húzta ki Simicska alól az állami földeket

nepszava.hu|2016. ápr 21. 09:40
[A+ A-]

Illusztráció. Fotó: Thinkstock

Félmilliárd forintnyi földet vásárolt meg Tápiószőlős korábbi független polgármestere a lányával azokból a Cegléd környéki állami földekből, amelyeket Simicska Lajos üzlettársának, Nyerges Zsoltnak az érdekeltsége bérel - írja az Origo. 

Tápiószőlős volt polgármestere, a benzinkúttól a szállítmányozásig sok mindenben érdekelt Veres József László maga sem tudja, miért és miből vettek a lányával közösen félmilliárdért állami földeket – elárulni legalábbis nem akarta a portál kérdésére. 

Egy nap alatt 271 millió forintot költött Veres József László Cegléd környéki földekre, legalábbis ekkora összegben tett érvényes árajánlatot az állami földárverésen Tápiószőlős korábbi független polgármestere – 1998–2006, majd 2010–2014 között töltötte be ezt a tisztséget. Az expolgármester 149 hektárnyi olyan állami földre licitált, amelyek 2051-ig érvényes földbérleti szerződéssel terheltek. 

A bérlő, hanem az Orbán Viktorral háborúzó Simicska Lajos üzlettársának, Nyerges Zsoltnak az érdekeltsége, a Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. (DPMG).

A bevásárlólista azonban még nem teljes: a tavaly november 24-i földárverésre elkísérte Veres József Lászlót a lánya is. Veres Szilvia maga is vett földet, ugyancsak Cegléd környékén: egy 116 hektáros darabot, 231 millió forintért. Ez így összesen 501 millió forint és 265 hektár. 

Korábban ugyancsak a Nyerges-érdekeltség bérelte ceglédi földekre licitált félmilliárdért egy helyi vállalkozó felesége – mint kiderült, nem csak a családja részére, mert több mint 200 millió forintért egy tápiószőlősi műkörmösnek is jutott belőle.

A teljes cikket itt olvashatja.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!