Előző
Következő
új cikk

Sport

Kiss arca beleégett Takáts retinájába

Népszava-információ|2016. máj 14. 05:55
[A+ A-]

"Kezit csókolom, Kiss László!" – így indította 55 évvel elkésett bocsánatkérését Kiss László, az úszók volt szövetségi kapitány, aki 1961-ben két társával együtt megerőszakolta az akkor 18 éves Takáts Zsuzsannát. Az áldozat az RTL Klub kamerái előtt először Gyárfás Tamással és Hargitay Andrással beszélgetett, akiknek újra felidézte az 1961-ben történt nemi erőszakot. Elmondása szerint a két másik elkövetőre, Lantos Lászlóra és Várszegi Lajosra nem is emlékszik, az arcukat sem tudná már felidézni, a lemondott úszókapitány arca azonban beleégett a retinájába.

Takáts úgy nyilatkozott: sohasem fogja elfelejteni, ahogy az erőszak után Kiss az ajtóból visszanézett rá, fürdőnadrágjával a kezében, és a szemében bosszúság volt, hogy mi a fenéért nem tud ez a nő innen feltápászkodni. "Kénytelen volt visszafordulni. És a szemében ott volt a megvetés. Ezzel alázott meg még egyszer. A földbe tiport” – idézte fel a keserű emlékeket a most 73 éves Zsuzsanna. Esdeklése végén Kiss puszival akart elköszönni egykori áldozatától, de Takáts ezt visszautasította, mondván, hogy az egy kicsit nevetséges lenne, így maradt a kézcsók.

A volt úszókapitány a találkozó után Papp Gergely riporternek elmondta, hogy Zsuzsannával egyetértettek abban, hogy – miután a börtönbüntetésének letöltése után amnesztiát kapott – buta lett volna olimpiai úszóként a nyilvánosság elé állni a történtekkel. Kiss azt mondta: „Jólesett a bocsánatkérés, és úgy gondolom, oda-vissza őszinte volt”. Az interjúban a korábbi mesteredző beismerte tettét, és szerinte, ha kőművesnek vagy asztalosnak állt volna, akkor ebből az ügyből semmi nem lett volna.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!