Előző
Következő
új cikk

Belföld

Liberálisok: a kormány beismerte, hogy összeomlóban a nyugdíjrendszer

MTI|2016. máj 14. 11:11
[A+ A-]

Illusztráció/Thinkstock

A Magyar Liberális Párt szerint a kormány azzal, hogy bevezeti a szülőtartást, beismerte, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatatlan.

Bősz Anett ügyvivő szombaton közölte: a kormány a felelőtlen gazdaságpolitikával a régiós éllovas Magyarországból uniós sereghajtót csinált, sok fiatal elmegy az országból, és többen soha nem akarnak visszajönni, ezért nem lesz, aki befizessen a nyugdíjkasszába. Ezzel a lépéssel a kormány saját magának tette fenntarthatatlanná a rendszert.

A politikus hangsúlyozta: szép dolog a szülőkről gondoskodni, de megjegyezte azt is, ezt a társadalom nagy része képtelen megoldani, mert anyagilag nem tudja finanszírozni.

A polgári törvénykönyv Országgyűlés előtt lévő módosítása nyomatékosítja a nagykorú gyermekek alaptörvényben rögzített szülőtartási kötelezettségét. "Tehát olyan idős személyek esetén, akiknek a szociális ellátásáról akár állami, akár egyházi fenntartású intézmények - nem térítésmentes szociális ellátás juttatásával - gondoskodnak, és az idős személy az ellátás ellenértékét nem, vagy csak részben tudja finanszírozni, a ki nem fizetett térítési díjat követelni lehet a szülője iránt tartásra kötelezhető nagykorú gyermektől" - áll a javaslatban.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!