Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Orbán beteg, de már elmúlt

Népszava|2016. máj 25. 13:33
[A+ A-]

Betegséggel nem viccelődünk, ha az arról szóló hír valódi. De felteszem, Havasi Bertalan, az újságírók harcias istápja nem bontotta ki az igazság minden szirmát. Elmondom hát, hogy a háttérhatalmak zsurnálrabszolgái, és a „köztévén” túli népesség mit vélnek a miniszterelnök akut lerobbanásáról.

Hihető, hogy hétfőn repülősóval kellhetett kezelni, mert mégsem a szélsőjobbos elnökjelölt futott be Bécsben. (Ráadásul a levélszavazatok döntöttek, ajaj!)

Pedig úgy lehetett ez kitalálva, hogy Hofer testvér lesz az elnök (akinek már itt pocakol egyetlen hátlapogatója – putyini hátszéllel).

És miközben az EU a skandalummal lesz elfoglalva, csúcsra pöröghet a honi rezsim, mely azért eddig sem alapjáraton pöfögött. Rengeteg pénz-, és joglopó előterjesztés lapulhatott már a fiókban, az európai közösség lankadó magyari figyelmére bazírozva - lesz, ami lesz.

És, ami még inkább megtörhette egy napra Orbán egészségét, azt tanult kollégám-barátomtól schmittelem. „A sógoroknak lövésük sincs a demokráciáról. Paraszthajszállal veszített a szabadságpárti jelölt, és se egy hídlezárás, se egy "újraszámlálást!", se egy nagygyűlés, hogy sokan voltunk, de nem elegen. Senki nem beszél választási csalásról, idegen érdekeket képviselő hazaárulókról. Egyszerűen tudomásul vette a vesztes, hogy nem ő nyert, megköszönte a részvételt és készül a következő megmérettetésre. Még csak a szabadság kis polgári köreit sem alapították meg. Hát milyen ország ez már...?”

De az a szerencse, hogy szerdán Orbán Lavrovra már felgyógyult.