Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lejtőn a Fidesz, a Jobbik és az MSZP fej-fej mellett

nepszava.hu|2016. máj 28. 14:38
[A+ A-]

Az MSZP meg tudta tartani a két hónapja szerzett támogatóit, és továbbra is 12 százalékon áll. A Jobbik támogatottsága elmozdult január óta mért mélypontjáról, így most a szocialista párttal fej-fej mellett harcolhat a választók kegyeiért, a Fidesz pedig a stagnálása után egy százalékpontot vesztett népszerűségéből - derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amit a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek.

A Fidesz szavazóinak száma lassú csökkenés után stagnált az elmúlt három hónapban, majd erre a hónapra újra egy százalékpontot csökkent, és így a párt támogatottsága 22 százalék. A párt továbbra is magasan vezeti a listát, azonban az ország ügyeivel kapcsolatos elégedetlenség növekedése érezteti hatását a párt támogatottságán.

Az MSZP továbbra is meg tudta tartani a két hónapja szerzett szavazóit, és támogatottsága 12 százalék maradt. A párt szavazói továbbra is a legaktívabbak, és ez némi, hibahatáron belüli előnyt biztosít a biztos szavazók között a Jobbikkal a második helyért folytatott, amúgy kiegyenlített küzdelemben.

A Jobbik támogatóinak száma elmozdult a mélypontról, ahol már negyedik hónapja tartózkodott, és egy százalékpontot növekedve, 12 százalékra nőtt. A párt ezzel fej fej mellé került az MSZP-vel, bár a Jobbik szavazói továbbra is a legkevésbé aktívak.

A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónaphoz hasonlóan újra 3 százalékon áll. A DK egy százalékpontot csökkent, és két hónap után újra 3 százalékon áll. Az Együtt támogatóinak az aránya ebben a hónapban csökkent, és most nem érte el az egy százalékot, csakúgy, ahogy PM és a MLP sem - olvasható a Publicus felmérésében.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!