Előző
Következő
új cikk

Sport

A Papp László Ökölvívó Akadémia elnöke is erőszakolt?

nepszava.hu|2016. jún 2. 20:10
[A+ A-]

Thinkstock fotó

Mintha zsilip nyílt volna fel, egyre-másra kúsznak elő a szőnyeg alá temetett, bűnös hallgatás borította erőszak-ügyek a sport háza tájékáról. Szexuális bűncselekményért és súlyos testi sértésért ítélték el korábban a Papp László Ökölvívó Akadémia elnökét - jelenleg is bűnvádi per folyik ellene, összevert egy 80 éves bácsit - írja a Privátkopó. 

Erőszakos nemi közösülés kísérletéért és súlyos testi sértésért kétszer is jogerősen elítélték korábban a Papp László Ökölvívó Akadémia elnökét, aki 2006 és 2008 között a magyar női ökölvívó válogatott szövetségi edzőjeként tevékenykedett.  A férfi ellen jelenleg is bűnvádi eljárás zajlik: súlyos testi sértés kísérletével vádolja az ügyészség - tudta meg a portál. 

A most 74 éves férfi 1960-ban állt büntetőbíróság előtt, a vád erőszakos nemi közösülés kísérlete volt. Az ítélet indokolása szerint az elkövetés idején - 1959-ben - még fiatalkorú Szántó egy ugyancsak 18 év alatti lánnyal erőszakoskodott, annak ellenállása miatt  nem történt meg az aktus. A bíróság bizonyítottnak találta a vádat, a férfit jogerősen - felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, mivel jelentős enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűntett elkövetésekor még nem töltötte be a 18. életévét. Néhány évvel később, 1963-ban, immár felnőttként ismét a bíróságon akadt dolga - megint egy büntetőügy vádlottjaként - a sportvezetőnek. A súlyos testi sértés bűntette miatt letöltendő szabadságvesztést kapott. 

A Privatkopo.hu megkereste a sportvezetőt, aki elismerte, hogy a bíróság két alkalommal elítélte erőszakos jellegű bűncselekmények elkövetése miatt, nem tagadta azt sem, hogy tettei miatt börtönben ült.

 Tetszett egy kislány és udvarolni akartam neki. Együtt legeltettük a teheneket az erdőben és meg akartam csókolni. Lehet, hogy kicsit rámenősebben tettem ezt, már nem emlékszem, de nem téptem le róla a bugyit és a sliccemet sem húztam le - idézte fel a történteket a férfi a portálnak.  

Lájkoljon minket a Facebook-on is!