Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Le a jótékony civilekkel!

Népszava|2016. jún 8. 14:44
[A+ A-]

Ellenbacher Attila tévészerelő kiöregedett tévéket javít meg hobbiból, aztán jótékonyságból kórházaknak adományozza – írta meg az Index. (Úgyis mindig vita van, hogy az egyszem „állami” készüléken meccset vagy szappanoperát nézzenek a betegek.) A mester eddig több, mint 200 tévét adott át.

Eddig nem is volt probléma ebből. Most viszont két országos intézet is elhajtotta – a reumatológiai és az onkológiai. Azt válaszolták - köszönöm helyett -, hogy a tévéket „garancia nélkül nem áll módjukban elfogadni”. Azt nem, hogy a villanyáramot is neki kellene fizetnie - gondolom, az a következő rosta lett volna a jótékony emberek elzavarásának protokolljában.

Az Onkológiai Intézet főigazgatója, Kásler Miklós pikírten azt írta az Indexnek, hogy „az Intézet feltételezte, hogy munkájára garanciát vállal…”. Ellenbacher így nem adhatja oda a 48 tévét, amire az intézet amúgy persze igényt tartana.

Kásler professzor kurátor az MNB egyik alapítványánál, mely nemrég 39 millió forintot adott a könyvére. Világot járt emberektől azt hallottuk, hogy főigazgatók, kurátorok is adományozhatnak tévét. Újat is akár. Persze ma a magyar kórházakban minden műszer, berendezés korszerű, és garanciális, érthető hát a főigazgatói rigorózusság.

Aztán itt van a kistarcsai Lakatos Norbert, aki hálából kórtermeket fest ki. Hamarosan ellene is kitalálhatnak majd valamit. Ráküldik a NAV-ot, az ÁNTSZ-t, sorosbérencnek nevezik, és lehallgatják, ahogyan a civileket illik. Akiket együtt és egyenként is gyűlöl a hatalom.

Veress Jenő