Előző
Következő
új cikk

Külföld

Videóra vette barátnője a lelőtt fekete férfi haláltusáját

MTI|2016. júl 7. 19:47
[A+ A-]

Az egyesült államokbeli Minneapolis közelében egy fehér rendőr csütörtökön agyonlőtt egy afroamerikai férfit, akinek a menyasszonya mobiltelefonon élőben "közvetítette" az incidenst. 

A rendőr a minnesotai Falcon Heightsben egy piros lámpánál igazoltatta a 32 éves Philando Castile-t, de amikor az a jogosítványáért és az autó dokumentumaiért nyúlt, egy fegyvert látott meg az autóban, és azonnal rálőtt a sofőrre. A férfinak volt fegyvertartási engedélye. A jelenetet a Castile mellett az autóban ülő barátnője mobiltelefonon rögzítette, így azt is, hogy a fekete bőrű férfi azonnal meghalt. A mobiltelefon rögtön továbbította is a képeket az egyik közösségi portálra. 

"Úristen, nem lehet, hogy meghalt, kérem, rendőr úr, ne mondja, hogy ezt tette vele!" - hallható a pánikba esett menyasszony hangja a közösségi portálon.  Jól hallható a nő párbeszéde is a rendőrrel. "Mondtam, hogy ne nyúljon utána" - mondja a rendőr, aki valószínűleg azt hitte, hogy a férfi a fegyvere után nyúl. "De uram, maga mondta, hogy mutassa meg az igazolványát, a jogosítványát!" - válaszol a nő. 

A végzetessé vált igazoltatás során az autóban ült a nő kislánya isA rendőrség közleménye megerősítette a történteket, de nem tett említést arról, hogy a férfi a helyszínen meghalt. A helyi média jelentései szerint tüntetők vonultak Mark Dayton kormányzó háza elé St. Paulban, Minnesota állam fővárosában. Két napon belül ez volt a második olyan incidens, amelyben fehér rendőr lőtt agyon fekete férfit. Kedden a déli Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban történt meg ugyanez.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!