Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Tragédia tragédia hátán a Balaton Soundon

Népszava|2016. júl 21. 18:56
[A+ A-]

Forrás: Facebook/Balaton Sound

Meghalt egy 18 éves lány azt követően, hogy rosszul lett, később pedig elesett és beütötte a fejét még két hete a Balaton Soundon. Ezt most az egyik bulvárlap, a Bors írta meg. 

A lányt az ápolószemélyzethez kísérték, vizet adtak neki, de úgy ítélték meg, hogy nem igényel felügyeletet és elbocsátották. Később a lány ájultan esett össze és a betonba ütötte a fejét. Azonnal kórházba szállították de a gyors orvosi ellátás ellenére a lány életét már nem lehetett megmenteni. A lap úgy tudja, hogy a család felvette a kapcsolatot egy jogásszal, tudni szeretnék, hogy pontosan mi történt.

A rendőrség büntetőeljárást nem indított az ügyben, mondván: az eset kapcsán idegenkezűség gyanúja nem merült fel. Amennyiben a boncolás során beigazolódik, hogy a lány valamilyen kábítószert fogyasztott, az legfeljebb annyit vonhat maga után, hogy a rendőrség kábítószer birtoklása vétség miatt eljárást indít, amelyet aztán hamar le is zár.

A zavaros közleményekből nem derül ki, hogy a rosszullét és a halál beállta között mennyi idő telt el, így az is kétséges, hogy a boncolás a drog-kérdésben érdemi eredményt hozhat-e.

Emlékezetes: a Zamárdiban megrendezett fesztiválon július 9-én egy külföldi csapat, a DVBBS nevű kanadai DJ-páros tagjai a koncertjük után fiatal lányokat láttak vendégül a nagyközönség elől elzárt területen. A fellépők távozását követően a rendezők közülük több lányt rossz egészségügyi állapotban találtak, akik a rendezvény területén azonnal orvosi ellátásban részesültek.

A vizsgálat során felmerült a gyanú, hogy a lányok ismeretlen eredetű anyagot fogyaszthattak, illetve ellenük szexuális jellegű bűncselekményt követhettek el, ezért a Siófoki Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

V.J.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!