Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hétvégén Nyelvparádé

Népszava-információ|2016. szept 9. 05:16
[A+ A-]

Csaknem 2 milliárd ember – a világon majdnem minden harmadik – jelenleg is angolul tanul. Az Education First legutóbbi felmérése szerint ez a skandináv országokban élőknek sikerül leghatékonyabban, ahol a társadalom minimum 65 százaléka tökéletesen beszéli Shakespeare nyelvét. 

A felnőttek vizsgaeredményei alapján készült felmérésben Magyarország a 21. helyet foglalja el 58 százalékkal, India és Lettország „szomszédságában”. A régiónkban különösen szembetűnő a lemaradásunk, ugyanis például Szlovénia és Lengyelország az első tízbe került.

Ehhez már 17 éve nyújt hatékony segítséget a Nyelvparádé, ahol hazai és külföldi nyelvtanfolyamokkal, próbanyelvvizsgával, nyelvtanulási segédeszközökkel, bemutatóórákkal, nyelvkönyvekkel és online tanulási lehetőségekkel várják a látogatókat. A szeptember 9-11-ig a Millenáris D épületében megrendezésre kerülő kiállítás ingyenesen látogatható.

Magyarországon még mindig toronymagasan angolul tanulnak a legtöbben. Egy múlt évi felmérés szerint az általános és középiskolai tanulók 67 százaléka angolul tanul, ami azt jelenti, hogy többen próbálják elsajátítani, mint az összes többi nyelvet együttesen. A második a német, majd ezt követi sorrendben a francia, a spanyol és az olasz. A

A rendezvény látogatói részt vehetnek bemutatóórákon, izgalmas előadásokon, workshopokon, valamint próbanyelvvizsgát is tehetnek. Itt mindenki megtalálhatja a motivációjának, személyiségének legmegfelelőbb nyelvtanulási módszert. Magyar és külföldi nyelviskoláktól a nyelvvizsgaközpontokon, illetve a könyvkiadókon át egészen a nyelvi utaztatókig és a szoftverfejlesztőkig szolgáltatások, termékek és cégek egész sora várja a tanulni vágyókat.

A kiállítás a nyelvtanárokra is gondol, akik nemcsak a legújabb digitális eszközökről, tananyagokról tájékozódhatnak, de megismerhetik azokat a módszereket is, amelyekkel hatékony lehet a vizsgafelkészítés; gyakorlati segítséget, ötleteket kapnak, amelyekkel diákjaik a hosszú nyári szünet után gyorsan felfrissíthetik nyelvtudásukat.

A rendezvényre ingyenes a belépés, és kerekesszékkel is látogatható.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!