Előző
Következő
új cikk

Sport

DTM: Ekström és Mortara nyertek

MTI-információ|2016. szept 26. 05:55
[A+ A-]

Mattias Ekström, az Audi svéd pilótája nyerte a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi versenyhétvégéjének második, vasárnap rendezett futamát a Hungaroringen.

A 2004-ben és 2007-ben is DTM-bajnok, 38 éves versenyző mögött a szintén Audival induló francia Adrien Tambay végzett a második, s a Mercedest vezető spanyol Daniel Juncadella a harmadik helyen. Az összetett pontversenyben vezető német Marco Wittmann (BMW) negyedik lett, s mivel a szombaton győztes francia-olasz Edoardo Mortara (Audi) ezúttal nem szerzett pontot, Wittmann 26 ponttal vezet előtte. A DTM idei szezonjának utolsó versenyhétvégéjére október 15-16-án kerül sor Hockenheimben.

Gyulay: elégedettek vagyunk

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a létesítményt működtető gazdasági társaságnak nincs szégyenkezni valója a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi versenyhétvégéjén, amellyel minden szempontból elégedettek. A sportvezető azt mondta az MTI-nek, hogy a sorozatban szereplő három autógyár, az Audi, a Mercedes és a BMW miatt is nagyon fontos az országnak a DTM mogyoródi jelenléte, mivel előbbi két gyár Magyarországon is nagyon sok embernek ad munkát. Hozzátette, "sportszakmai szempontból, aki ismeri a túraautózást, az pontosan tudja, hogy hol kell elhelyezni a DTM-et".

"Hároméves, aláírt szerződéssel rendelkezünk, azaz jövőre és 2018-ban is eljön ide a DTM, és ezt a tervezett modernizációs folyamat sem fogja befolyásolni, mert ha 2017. október 1-jén elkezdődnek a bontási munkálatok, akkor 2018 májusára be lehet fejezni a lelátó nagyobb részét és a főépületet, és onnantól lehet már versenyeket rendezni" - jelentette ki Gyulay Zsolt. Hozzátette, úgy érzi, hogy a DTM szempontjából ideális a szeptemberi időpont, szerencsés, hogy az idő még jó, sokan is vannak kint a pályán, mert már "mindenki visszajött a nyaralásból".

A jövő évben július 14. és 30. között sorra kerülő budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság és a 2017-es Forma-1-es Magyar Nagydíj időpontjának ütközéséről Gyulay Zsolt azt mondta: "mi 30 éve szerepelünk egy nemzetközi versenynaptárban ezzel a július végi időponttal, s bár volt kísérlet a változtatásra - Bernie Ecclestone ígéretet tett egy augusztus eleji időpontra való áthelyezésre -, a pilóták kiharcolták maguknak, hogy júliusban legyen a magyar GP".

Az elnök-vezérigazgató hozzátette, egyetlen mozgásterük maradt, a vizes vb szervezőinek a kérésére cseréltek a Német Nagydíjjal, amely így július 30-ra került, a mogyoródi futam pedig július 23-i időponttal szerepel a versenynaptárban.

"Én teljes mértékben egyetértek a kormánybiztos úrral abban, hogy ennek a két eseménynek az együttes lebonyolítása remek próbatétel, és szerintem ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország képes megrendezni nagy sporteseményeket akár egy időpontban is" - mondta Gyulay Zsolt, majd hozzátette: szerinte a vizes vb szervezőinek keresniük kellene az együttműködést a Hungaroring Sport Zrt.-vel, amely már gyakorlatilag árulja a jegyeket a jövő évi Forma-1-es magyar GP-re.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!