Előző
Következő
új cikk

Belföld

Farkas Flórián milliárdjaiból mentenék meg a tanodákat

MTI|2016. szept 29. 14:12
[A+ A-]

Az LMP szerint a kormány szétrombolja a tanodai hálózatot és ezzel több tízezer hátrányos helyzetű gyermek jövőjét rabolja el, illetve hosszú távon hatalmas gazdasági és társadalmi terhet akaszt a magyar társadalom nyakába.

Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője csütörtöki közleményében azt írta: Rétvári Bence államtitkár tavaly nyáron az LMP kérdésére még arról beszélt, hogy a jelenleg működő tanodákat továbbra is támogatni fogják, sőt azt ígérte, hogy a tanodai hálózatot bővítik, a valóságban azonban most fogják azt szétrombolni, ugyanis a kormány ötmilliárdos Tanoda pályázatában valós indoklás nélkül elutasították a legnagyobb tapasztalattal rendelkező tanodák többségét. 

Az LMP szerint a tanodák, amelyek a hátrányos helyzetű diákokat próbálják felzárkóztatni, fejleszteni, hiánypótló szerepet töltenek be a magyar társadalomban: vidéken ők adják az utolsó védőhálót. "Most mégis több száz szakember kemény munkáját rombolja le a kormány azzal, hogy a régóta működő tanodákat kiszórja a rendszerből. Ezzel a társadalmi felemelkedés utolsó lehetőségét is elveszik a fiataloktól" - írta Ikotity István.

Az LMP politikusa úgy véli: "a Farkas Flóriánék által elsíbolt" és remélhetőleg visszakövetelt milliárdokból megmenthetőek lennének a tanodák.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!