Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hadházy lebuktatta az új trafikmutyit

nepszava.hu|2016. okt 5. 17:11
[A+ A-]

A trafikhálózathoz hasonló módon adták hozzá nem értő szervezetek kezébe a tanodarendszert - állította Hadházy Ákos. 

Az LMP társelnöke a hátrányos helyzetű fiatalok iskola utáni felzárkóztató műhelyeit vizsgálva arra jutott, hogy a korábban jól működő rendszert az újabb uniós ciklusra már úgy alakították ki, hogy hozzá nem értő, esetenként az uniós pénzeket már korábban is herdáló szervezetek kaphassák kapják meg a tanodák működtetési jogát.

Hadházy már korábban is figyelmeztetett arra egy korábbi Korrupcióinfó alkalmával, hogy a kormány "pénzszivattyúnak" használja az oktatás informatikai fejlesztéseit, az arra szánt uniós források pályáztatásával ugyanis szerinte semmi más célja nem volt a kabinetnek, mint hogy nagy pénzeket fizessen ki hozzá közel álló cégeknek. Mint mondta, a tanárok csak szenvednek az "idióta adminisztrációs rendszerektől", valamint a "primitív és semmire nem jó digitális tananyagoktól".

A politikus azt is elmondta, hogy az intelligens táblák esetében például csak a kiszállításért fizettek ki darabonként 400 ezer forintot, egy cég pedig úgy kapott 400 millió forintot természettudományos oktatóprogram fejlesztésére, hogy a részmunkákat olyan alvállalkozóknak adta ki, amelyeknek szerinte semmi közük nem volt az adott feladathoz. Egy virtuális szertár animációjának elkészítését például egy kardiológiai magánrendelőre bízták, grafikai tervezést pedig egy csomagolástechnikai társasággal végeztettek - hívta fel a figyelmet Hadházy.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!