Előző
Következő
új cikk

Belföld

Feljelent a hortobágyi földek súlyos károsítása miatt az MSZP

nepszava.hu|2016. okt 14. 14:18
[A+ A-]

A Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) legelőinek súlyos és szándékos károsításáért az MSZP büntető feljelentést tesz - írta a párt közleményében.

Értékteremtés helyett jelenleg is a nemzeti vagyon elherdálása folyik a Hortobágyon. Ez az eddig napvilágra jutott vizsgálati és nyomozati anyagok, a legelőjüktől megfosztott gazdák elmondásai, valamint a többszöri helyszíni ellenőrzéseink tapasztalatai alapján egyértelműen kijelenthető.

A földjüktől megfosztott gazdák a 2013 óta húzódó ügyében, a területek használatára alkalmatlan strómanok kizárása érdekében nem tesz semmit sem a kormányzati ellenőrzésre hivatott KEHI, sem a legelők bérbeadásával megbízott HNP.

A KEHI annak ellenére tétlen, hogy már a saját belső vizsgálata is megállapította: környezetvédelmi megkötés nélküli, az alapvető szakmai követelményeket figyelmen kívül hagyva, és utólag ellenőrizhetetlen módon osztogatták ki a Fidesz-közeli csókosoknak a természetvédelmi területek többségét.

Az érintett hatóságok nyilvánvaló mulasztása miatt Gőgös Zoltán és Harangozó Tamás ma feljelentést tesz a Polt Péter-vezette Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes ellen környezetkárosítás, természetkárosítás, továbbá hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés gyanúja miatt - írta a szocialista párt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!