Előző
Következő
új cikk

Sport

Budapestről szurkoltak a BL-csapatnak

Népszava|2016. okt 20. 05:54
[A+ A-]

BL-döntő 2016: Budapesten is teli lelátók előtt FORRÁS/PENAMADRIDISTA.HU

Real Madrid-szurkolók ünneplésétől volt hangos az egyik zuglói pub kedden este. Nem maradt le semmiről, nem magyar klubcsapat látta vendégül a sztárgárdát a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján, Zinédine Zidane együttese a Santiago Bernabéu Stadionban a Legia Varsót győzte le meglehetősen magabiztosan.

Az említett budapesti helyszín és a madridi stadion között bár cirka 2500 kilométernyi a távolság, a királyi gárda honi drukkerei, a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület tagjai az egyesületnek köszönhetően ennél lényegesen közelebb érezhetik magukat a csapatukhoz.

– A Spanyolországban élő Dévai Márk ötlete alapján egy Madrid-szurkoló baráti társaság 2009-ben hívta életre az egyesületet, azóta 350 aktív tagunk van. Míg élt, tiszteletbeli tagunk volt Puskás Ferencné is, ami óriási büszkeség számunkra. A sportklubbal szoros kapcsolatban állunk, így a tagjainknak lehetősége van arra, hogy rajtunk keresztül jegyhez jussanak a Real Madrid mérkőzéseire – tudtuk meg Gyertyánági András alelnöktől. –

Egy lelkes, tíz főből álló szervezői csapat jóvoltából a Madrid valamennyi mérkőzésére bárki által látogatható közös meccsnézést szervezünk Budapesten. Az ilyen alkalmak közül kiemelkedik a 2016-os BL-döntő, amikor is jócskán kinőttük a törzshelyünket – utalt az egyik nagy bevásárlóközpont előtt felállított kivetítőnél, 1500 hazai madridista által végigtombolt fináléra Gyertyánági.

A szórakozóhely jelenlegi és korábbi Real-mezekkel, zászlókkal, szurkolói ereklyékkel díszítve várta a Legia-meccsre érkezőket. „Sajnos a visszavágón nem lehetünk ott, hiszen az európai szövetség azt korábban zárt kapussá nyilvánította. "Kár, hiszen a sorsolást követően nemcsak az itthoni, hanem a Szlovákiában és Németországban élő tagjaink is jelezték jegyigénylési szándékukat” – sajnálkozott Gyertyánági. No, igen: a magyar egyesületnek jelenleg nyolc különböző országban van regisztrált tagja, akikhez a hírek az közösség szerkesztői gárdája által működtetett (egyébként közel hatvanezer kedveléssel rendelkező) portálján keresztül jutnak el.

A Real Madrid-Legia Varsó mérkőzésen aztán sorra lőtte a gólokat a Real, melyeket követően – a mintegy 50 drukker örömére – a magyar fővárosban is mindannyiszor felcsendült a klub himnusza. Pont, mint a Bernabéuban. (További magyar, nemzetközi kluboknak szurkoló csoportokról bővebben lapunk online felületén, a nepszava.hu-n olvashat.)

Ahány sztárklub, annyi tábor
Nemcsak a Real Madridnak, hanem más, Európa-szerte népszerű futballklubnak is jelentős rajongótábora van Magyarországon.
Az interneten fellelhető adatok tanúsága szerint – a teljesség igénye nélkül – a Bajnokok Ligája keddi és szerdai programját egy sörözőben nézte együtt az Arsenal Supporters Club Hungary, azaz a londoni Arsenal magyarországi szurkolótábora, az eurobarca.hu portál szervezésében az Alkotás utcában közösen szorítottak a Barcelona sikeréért a katalánok magyar drukkerei, s társaságban drukkoltak a vendégsikerért a Lyon-Juventus mérkőzésen a Juventus Hungary tagjai, tehát a torinói Juve szurkolói is.
Gyertyánági András, a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület alelnöke érdeklődésünkre elmondta, korábban többször előfordult, hogy a madridisták – például a Liverpool vagy a Manchester United hazai klubjának tagjaival együtt, egy képernyő előtt szurkoltak, esetleg a rajongókból verbuvált csapatok megmérkőztek egymással – természetesen kizárólag labdarúgásban.

H. Sz.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!