Előző
Következő
új cikk

Sport

Ötkarikás kérdőjelek

Népszava|2016. okt 21. 05:52
[A+ A-]

Fotó: Getty Images

Nem lehet azt állítani, hogy ideges emberek dolgoznának a 2024-es budapesti nyári olimpiai és paralimpiai pályázatot előkészítő ZRt-ben. Az elmúlt hetek egyik slágertémája a hármas metró felújítása körüli fejetlenség. A jelenleg 130-140 milliárd forint költségvetésű projekt kapcsán az volt a legújabb információ, hogy anyagi nehézségek miatt elmarad a tervezett akadálymentesítés. 

Jelenleg két állomást tudnak nagyobb fennakadás nélkül használni a mozgássérültek, a kismamák és idősek. A Budapest2024 ZRt. október 4-én azt írta nekünk, hogy a főváros tizenhárom állomás akadálymentesítését tervezi.

Lapunk a hét elején ismét megkereste a pályázatot előkészítő céget, és arról érdeklődött, hogyan oldja meg az akadálymentesítést a Budapest2024 ZRt., ha a főváros ezt nem teszi meg? Van-e értelme pályázni a paralimpia megrendezésére, ha elmarad a felújítások során az akadálymentesítés? (Ha Budapest nem pályázik a paralimpiára, akkor az olimpia rendezési szándékról is le kell mondani.)

A cég tegnap ezt a választ küldte, szó szerint közöljük a teljes levelet: „A jelenlegi tervek szerint 2024-ig a hármas metró legalább 13 állomásának akadálymentesítése történik meg, de a célunk az, hogy még ennél is több állomás legyen akadálymentes a budapesti olimpiára és paralimpiára.”

Ezek szerint a Budapest2024 ZRt-nél senki sem olvassa a híradásokat, nem kommunikál a főváros vezetésével, vagy pontosan tudják a cégnél is, hogy nagy a baj, csak próbálnak hallgatni róla, úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Egyik sem túl szívderítő változat…

A 2024-es nyári játékok helyszínéről jövőre dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a magyar főváros mellett Los Angeles és Párizs pályázik még a rendezésre.

B.P.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!