Előző
Következő
új cikk

Belföld

Illatos út - Folytatódik mentesítése

MTI-információ|2016. okt 28. 05:17
[A+ A-]

Folyik a mentesítés a telepen FOTÓ: MTI/SZIGETRVÁRY ZSOLT

Folytatódik az Illatos úti telephely rendbetétele - közölte a Pest Megyei Kormányhivatal. A közlemény szerint a körülbelül egy-másfél évig tartó, most ősszel indult bontás során először megtisztítják a területen lévő vegyipari berendezéseket a rájuk rakódott vegyszerektől, majd elszállítják azokat. 

A veszélyes hulladékokat az elszállítás után teljesen ártalmatlanítják. A berendezések tisztítása során keletkező mosóvíz speciális tartályokba kerül, melyeket engedéllyel rendelkező szakcégek szállítanak el a telephelyről. A múlt héten 17,6 tonnányi tisztításból származó veszélyes hulladékot vittek el.

Az egykori vegyipari berendezések megtisztításán, darabolásán és elszállításán kívül elvégzik az épületek átvizsgálását, valamint szükség szerinti bontását is. A munkafolyamatok végén nem marad sem vegyszerrel szennyezett gép, sem épület a helyszínen.

A kivitelezési munkálatokra a felszámolás alatt lévő Budapesti Vegyiművek Zrt. a Palota Környezetvédelmi Kft.-vel kötött vállalkozási szerződést. A munkálatokat folyamatosan ellenőrzi a Pest Megyei Kormányhivatal, és amennyiben szabálytalanságot észlel, megteszi a szükséges intézkedéseket.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!