Előző
Következő
új cikk

Belföld

"A kormány állítsa le a hulladékgazdálkodás lenyúlását és tönkretételét!"

MTI|2016. nov 5. 12:23
[A+ A-]

Az LMP felszólította a kormányt, hogy kezdjen egyeztetéseket a hulladékgazdálkodásról és a kéményseprésről a szakma képviselőivel, majd biztosítsa a feladatok ellátáshoz szükséges forrásokat. Gerstmár Ferenc, az ellenzéki párt önkormányzati és rendészeti szakszóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon azt mondta: felszólítják a kabinetet, hogy állítsa le a "hulladékgazdálkodás lenyúlását és tönkretételét", helyette üljenek tárgyalóasztalhoz a szolgáltatókkal és önkormányzatokkal, hogy ezt a közszolgáltatást magas színvonalon biztosíthassák.

Az LMP politikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy a lakosság a második és harmadik negyedéves szemétszállítási díjakról szóló számlákat is csak késve kapja meg a hulladékgazdálkodás központosítása miatt, ami sokaknak jelentős terhet jelent majd.

Gerstmár Ferenc emellett a kéményseprés kormányzati átalakításait is bírálta, amelyek miatt szerinte sok szakembernek kellett elhagynia a pályát, továbbá 600 településen maradhat el a fűtőberendezések és kémények ellenőrzése. Az LMP ezért azt várja a kabinettől, hogy a szakmai szervezetek javaslatait elfogadva minden telepélésen végezze el a szükséges ellenőrzéseket és ne veszélyeztesse a lakosságot.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!