Előző
Következő
új cikk

Külföld

Ausztria morcos Paks2 miatt - Bécs az Európai Bírósághoz fordulhat

MTI-információ|2016. nov 23. 16:54
[A+ A-]

Amennyiben az Európai Bizottság (EB) jóváhagyja a Paks II beruházás állami támogatását Ausztria panasszal élhet majd az Európai Unió Bíróságánál - mondta Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellár az APA osztrák hírügynökségnek szerdán.

Az Európai Bizottság (EB) múlt héten csütörtökön lezárta azt a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárást, amelyet a paksi atomerőmű felújításával kapcsolatban, a közbeszerzések ügyében indított. Az EB a vizsgálat megindítását korábban azzal indokolta, hogy Magyarország versenyeztetés nélkül, nem átlátható folyamat részeként ítélte oda a két új reaktorblokk építésére és két másik korszerűsítésére vonatkozó megbízást. 

A paksi projekt állami támogatásáról szóló brüsszeli vizsgálat azonban még folyik.

Elutasítjuk az atomenergia kiépítésének minden formáját - szögezte le az alkancellár. Az osztrák hírügynökségnek adott állásfoglalásában kifejtette: amennyiben az EB arra a következtetésre jut, hogy megengedhető támogatásról van szó, úgy Ausztria megvizsgálja a jogi lépéseket és adott esetben az Európai Unió Bíróságához fordul.Lájkoljon minket a Facebook-on is!