Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Felszabadulás a „sötét oldalon”

Népszava|2016. nov 28. 05:49
[A+ A-]

Rona örömlányként dolgozik, de minden vágya, hogy írónő válhasson belőle. Ahhoz, hogy be tudja fejezni élete első regényét, bele kell merülnie a dominancia-alávetettség és a szadomazochizmus (angol rövidítéssel: BDSM) számára eddig ismeretlen világába. 

Ahogyan egyre mélyebbre hatol a kötelek, bilincsek és ostorcsapások között, úgy ébred rá, hogy ez az egész már nem csupán a szexről szól, hanem annál sokkal többről. Régóta eltemetettnek hitt gyerekkori sérelmek szabadulnak fel benne, és kalandjai során egészen új emberré válik. Vajon a szex közben elszenvedett fájdalom gyógyír lehet-e mindenre? Hogyan fogadja ezt környezete, szerelme? Tudnak-e mit kezdeni új énjével? És nem utolsósorban: megéri-e neki ekkora áldozatot hozni?

Rona Fire az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert az interneten. A Cafeblog „18 éven felülieknek” szóló Sorskerék című blogjának szerzőjeként nem csupán saját élettapasztalatait osztja meg látogatóival, hanem egyfajta „felvilágosító” munkát is végez az örömszerzés, a szexuális kölcsönösség mikéntjeiről, miközben igyekszik eloszlatni azokat a tévhiteket, amelyek elsősorban a pornófilmek révén váltak közkeletűvé, egyúttal le is leplezve azok hamisságát.

Néhány éve már megjelent egy erotikus krimije. Második, szintén valós élményeken alapuló, szenvedéllyel és romantikával fűtött regénye, a Switch – Kötelék egy életen át olyan világba repíti el az olvasót, ahova csak kevesen merészkednek. (A „switch” szó pálcát, illetve vesszőzést jelent). A könyvet ugyanaz a blogjaiban megszokott, kendőzetlen őszinteség, nyers, de nem öncélú szókimondás jellemzi, mint blogjait, tabudöntésével, kitárulkozásával sem a „botrányokozás” a célja, inkább az, hogy legyen bátorságunk szembenézni titkolt, még magunknak sem bevallott, mélyen elfojtott vágyainkkal és ne féljünk ezek okát, eredőjét felkutatni lelkünk sötét bugyraiban, hogy meg tudjunk tőlük szabadulni. Ha akarunk…

„Te mit tennél kockára azért, hogy teljesüljenek a vágyaid? A testi épségedet? A lelkedet?” – teszi fel a kérdést Rona Fire az olvasónak. Egyben óva int attól is, hogy bárki meggondolatlanul kövesse az ő útját.

Göbölyös N. László írása a népszavának

Lájkoljon minket a Facebook-on is!