Előző
Következő
új cikk

Belföld

Magyarország kifosztása - DK: a kormány már a látszatra sem ad

MTI|2016. dec 7. 13:06
[A+ A-]

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány már ott tart Magyarország kifosztásában, hogy a látszatra sem ad, ezért kilépett a Nyílt Kormányzati Együttműködés (OGP) nevű nemzetközi korrupcióellenes együttműködésből.

A  kilépéssel a Fidesz nyilvánvalóan előremenekült, hiszen a magyar történelem legkorruptabb kormányaként előbb-utóbb így is, úgy is kizárták volna az együttműködésből. Orbán Viktor miniszterelnök tiszta vizet öntött a pohárba: nem akar átláthatóságot, nem akar társadalmi részvételt, nem akar sajtószabadságot - jelentette ki Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.

A DK szerint Orbán Viktor és "bűntársai" nagyon tévednek, ha azt gondolják, hogy a kilépéssel elkerülhetik a felelősségre vonást, mert a kormány bukása után minden egyes fideszes lopás ki lesz vizsgálva, az elkövetők pedig börtönbe fognak kerülni - jelentette ki, hozzátéve: a DK továbbra is azért dolgozik, hogy 2018-tól Magyarország újra demokratikus, európai jogállam legyen, ahol nem lehet ellopni a magyarok közös vagyonát, ahol nem lehet szegénységben tartani magyarok millióit, ahol nem lehet szétverni az oktatást és az egészségügyet.


Lájkoljon minket a Facebook-on is!