Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Kéményseprőből a fele is elég?

Népszava|2016. dec 10. 05:24
[A+ A-]

Illusztráció: Népszava

Megvan a szükséges számú szakember kéményseprési feladatok ellátására - emelte ki Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken.

Hajdu Márton ezt arra reagálva közölte, hogy a Kéményseprők Országos Szakszervezete a Magyar Nemzet és a Népszava pénteki számában is szakemberhiányra panaszkodott. Vámos Csaba, a szakszervezet elnöke szerint a szakszerű, biztonságos kéményseprő-szolgáltatáshoz szükséges szakembereknek alig a fele maradt az ágazatban. Az OKF szóvivője közleményében leszögezte: Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezete elnökének állításaival szemben a katasztrófavédelem maradéktalanul képes ellátni valamennyi feladatát, rendelkezik az ezekhez szükséges számú szakemberrel. Igaz ez a kéményseprőipari tevékenységre is, ami 2016 július elseje óta szintén a szervezet tevékenységi körébe tartozik - tette hozzá. 

A Népszava azt is írta, hogy gyorstalpalón megyénként 40-50 közmunkást képeznének át kéményseprővé, ám kérdés, mi szükség rájuk, ha a feladatellátáshoz már most van elegendő szakember.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!