Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Bróker Marcsi Belize-ben is folytatta (videó)

Népszava-összeállítás|2016. dec 14. 18:10
[A+ A-]

Fotó: police.hu

A karibi paradicsomban sem tudott lemondani korábbi üzelmeiről Bróker Marcsi, hiszen sikkasztás gyanújával vették őrizetbe a belize-i hatóságok - írta a Blikk. A nemzetközi elfogatóparancsról tudtak Belize-ben, de nem foglalkoztak vele, mivel nincs kiadatási egyezmény Belize és Magyarország között. 

A Kun-Mediátor Kft. vezetője egyébként szerény körülmények között lakott Közép-Amerikában, mert amikor menekülnie kellett, „csak” 4-5 millió forintnak megfelelő dollárt tudott magával vinni. Bérelt apartmanban élt, havi apanázst is kapott egy rejtélyes támogatótól, de a pénzforrás néhány hónapja elapadt. Ezért kezdett Belize-ben is hasonló üzelmekbe, ami végül lebukáshoz vezetett.

Kedd délután érkezett haza hatósági kísérettel D. Sándorné, vagy ahogy mindenki ismeri, Bróker Marcsi. A Kun-Mediátor Kft. vezetője ellen még 2015 áprilisában kezdődött nyomozás sikkasztás bűntett gyanúja miatt, miután a cég karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a Kft.-nél. A cég vezetője, az Interpol által is körözött D. Sándorné csaknem ezer embert károsított meg összesen több mint tízmilliárd forinttal - egyes becslések szerint az összeg eléri a húsz milliárdot is - piramisjátékra hasonlító módszerrel. Mire azonban büntetőeljárás indulhatott volna az ügyben, az asszony külföldre szökött.

Most viszont, ha rendőrségen múlna, rács mögé kerülne. Az Országos Rendőr-főkapitányság a 24.hu-t arról tájékoztatta, hogy előterjesztést tesznek az illetékes ügyészségen az előzetes letartóztatás indítványozására. Az asszony jelenleg őrizetben van, egyelőre még Budapesten.

A leglényegesebb kérdés az, hogy mi lett a Kun-Mediátor beiktatásával elcsalt 20 milliárd forinttal? A magyar hatóságok ugyanis eddig mindössze 200 milliós vagyont tudtak zárolni, és ebből az ezer főre taksált károsult tábor" egyetlen tagja sem kapott még kártérítést. Amennyiben Marcsika feltáró vallomást tesz, okkal reménykedhet abban, hogy büntetését mérsékelhetik. Ha a hallgatást választja, akkor 10 éves börtönbüntetésre számíthat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!