Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vannak, akik 42 ezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak

nepszava.hu|2016. dec 16. 10:15
[A+ A-]

Simicskó Hódmezővásárhelyen. Forrás: Facebook/Simicskó István

A katonák is kapnak Erzsébet-utalványt karácsonyra – 42 ezer forint értékben - ezt Simicskó István honvédelmi miniszter Hódmezővásárhelyen, a Zrínyi Miklós laktanyában tartott állománygyűlésen jelentette be. 

Simicskó István a vezérkari főnök társaságában látogatta meg karácsony előtt a magyar–szerb határon szolgáló honvédeket és rendőröket, ahol azt ígérte a határt védő rendőröknek és katonáknak, mindent megtesznek azért, hogy legalább az ünnep egyik felét otthon tölthessék.

„Folyamatosan erőt kell felmutatnunk, a biztonságunkat garantálni kell ilyen módon is. A határvédelmi rendszert kiépítettük, a kerítés stabil, a határzár stabil. Nyilván folynak ugyanúgy az emberséges, nemzetközi szabályokat messzemenőkig betartó menekültügyi eljárások, mint ahogy eddig is, de a katonáinknak, rendőreinknek továbbra is jelen kell lenni. Az, hogy milyen mértékben, milyen erőt felmutatva, ez mindig nagy kérdés. Nyilván igazodunk és alkalmazkodunk mi is a jelenségekhez, titkosszolgálati információk is rendelkezésre állnak. tehát hogyha újabb nagyobb nyomás nehezedik, akkor tudjuk fokozni és növelni az erőket” – idézte a Hír TV a honvédelmi minisztert.

A vezérkari főnök egy tízéves tervet vázolt fel, amelyben a felszerelés és a fegyverzet fejlesztése mellett további illetményemelés is szerepel. „A légi szállítási képességeknek az erősítése, vagy fogalmazhatnék úgy is, hogy a különböző hazai feladatokban egy korszerűsítés, hiszen technikai eszközeink is, mint amit napjainkban sokat lehetett hallani, ezek az An–26 szállító repülőgépek 40-42 éves technikai eszközök. megbízhatóak, de a kihordási idejük lejárt, tehát kell egy korszerűbb, modernebb” – mondta Benkő Tibor.

A Honvédelmi Minisztérium sport-, illetve kiképzőeszközöket adományozott a laktanyának. A Magyar Honvédség tagjai 42 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra - jelentették be az állománygyűlésen.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!