Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Diktátorok gyermekeit faggatták

Népszava|2016. dec 17. 05:47
[A+ A-]

S. Takács András és Cseke Eszter dokumentumfilmesek - FOTÓ: CSIBI SZILVIA

Ma este debütál az M5 tévécsatornán S. Takács András és felesége, Cseke Eszter dokumentumfilmesek népszerű sorozatának különkiadása. A Diktátorok gyermekei című munka eredetileg hosszabb, négyrészes produkciónak készült, de a Deutsche Welle német forgalmazó javaslatára elkészítették a feszesebb verziót.

 S. Takács András a Népszavának elmondta, kezdetben nem hittek a másfél órás hosszban, de idővel eloszlott a kételyük. Elmesélte azt is, hogy a német cég azt kérte, Bettina Göringgel, Hermann Göring náci vezető dédunokahúgával vegyék fel újra a beszélgetést, mert a német közönség jobban örülne annak, ha a leszármazott németül és nem angolul beszélne, mint az eredeti felvételen.

A Népszava megtudta azt is, a produkciót másfél-két éven át készítették elő. Az alkotók az ötvenes éveiben járó Bettina Göringgel például Thaiföldön vették fel a második beszélgetést. "Sokat tanultunk a munka során, ez elvitathatatlan. Azáltal, hogy vele például kétszer is leültünk beszélni, sokkal mélyebb, rétegzettebb és érdekesebb tartalom született. Így a korábbi témákat is máshogyan bontotta ki, de friss történeteket is kaptunk" - összegezte S. Takács. A produkcióban többek között Idi Amin ugandai, Fidel Castro kubai, Augusto Pinochet chilei diktátor gyermekei szólalnak meg. A műsort a magyar közönség most először láthatja, de nyár óta száz különböző országban levetítették meg. A Deutsche Welle négy nyelven - angolul, németül, arabul és spanyolul - sugározta.

M.M.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!